Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Brahms och Beethoven

Hem / Konserter / Brahms och Beethoven

Brahms och Beethoven

Torsdag 15 oktober 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarorkester spelar Tarrodi, Beethoven och Brahms

340 kr

Uppsala Kammarorkester

Logga Beethoven 2020

Dirigent

Rebecca Miller

Program

Andrea Tarrodi: Number 9, Number 9…
Beethoven: Symfoni nr 1
Brahms: Serenad nr 2 A-dur

Glatt återseende

Rebecca Miller

Rebecca Miller

Det är glädjande att välkomna Uppsala Kammarorkesters chefdirigent Rebecca Miller till Uppsala igen! Efter inställda konserter i våras och med höstens begränsningar har ändå turen kommit till att hålla konsert igen i Uppsala Konsert & Kongress.

Fortfarande har vi ett läge med begränsat antal platser, men konserten kommer att spelas in för att sedan sändas i efterhand, information om det kommer på Musik i Upplands hemsida.

Beethoven hyllas

Tillsammans med Uppsala Kammarorkester kommer Rebecca att hylla Beethoven. På programmet står Number 9, Number 9… av Andrea Tarrodi.

Andrea Tarrodi

Andrea Tarrodi

Det var ett beställningsverk av orkestrarna London Mozart Players och Royal Holloway Chamber Orchestra i London Det uruppfördes i januari 2020 och blev mycket väl mottaget. Verket är en kommentar till Beethovens nionde symfoni. Men på denna konsert i Uppsala får vi höra Beethovens första symfoni som har det mindre formatet än den storslagna nian, vi fortsätter på så sätt firandet av 250-årsjubilaren!

Jämfört med Beethovens nionde symfoni kan ettan först verka enkel men återspeglar likafullt kompositörens geni. Den uppfördes första gången år 1800 då Beethoven var på toppen av sin karriär som pianist och kammarmusikkompositör.

En serenad med charm

Konsertkvällen avslutas med Johannes Brahms Serenad. Brahms komponerade denna andra Serenad med opus nr 16 mellan 1858 och 1859 bland annat med Clara Schumann som inspiration. När Brahms skickat första satsen skrev Clara Schumann att serenaden hade charm. Och det blev ett mästerverk som klingar mycket vackert!

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress säkerställer ditt besök. Endast 50 st platser tillåts i salen och platserna för dessa har säkra avstånd. Det finns avståndsmarkeringar på golvet där det kan bli köer. UKK har också utökat städrutinerna i alla utrymmen och är extra noga med kontaktytor.

Pausen

Huset öppnar kl 18.00 och dörrarna in till salen öppnas kl 18.30. I pausen kommer barerna att ha öppet där du kan köpa lättare förtäring. Här kan du med fördel göra en beställning i förväg då du anländer till huset. Så kom gärna i god tid.

Vid minsta symtom på förkylning/sjukdom så stanna hemma. Kontakta biljettkassan så snart du vet att du inte har möjlighet att gå på konserten och du får pengarna tillbaka.

Lämna återbud här

Uppsala Konsert & Kongress tel. 018- 727 90 00, öppettider tisdag – lördag 11-14.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.