Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Konsert

Dreamers Circus

Hem / Konserter / Dreamers Circus

Dreamers Circus

Fredag 17 mars 19:00 | Österbybruks herrgård, stora salen

En fantastisk folkmusiktrio!

Thomas Lindroth, 070-202 31 60

En fantastisk folkmusiktrio

Dreamers CircusDreamers Circus älskar att möta sin publik varhelst den finns. Och nu kommer denna fantastiska folkmusiktrio som turnerat världen över och som kunnat höras såväl på Roskildefestivalen som i operahuset i Sydney, till Uppland!

De skickliga musikerna Ale Carr, cittern, Nikolaj Busk, piano/dragspel och Rune Tonsgaard Sörensen, fiol är skolade både inom folkmusiken och den klassiska musiken.

Det var en slump som utgjorde upptakten för denna grupp. Vid en festival i Köpenhamn stod Ale och Rune och jammade i ett hörn på en pub, en stund senare kom Nikolaj in och då satte han sig vid pianot och hängde på. Så fortsatte de tillsammans och spelade hela natten lång. Och så har det fortsatt.

Det är musik med mycket tradition, melodiskt och rytmiskt, men också med lite vågat nytänk. De har uppträtt över stora delar av världen, och de har vunnit i stort sett alla betydelsefulla priser och utmärkelser som går att vinna inom den danska musikvärlden.

Dreamers Circus har tidigare spelat i Uppsala på Folkmusikgalan våren 2015, trion gjorde succé!

Här kan du höra trion på ett youtube-klipp:

Läs mer om Dreamers Circus här på deras hemsida

Arrangör

Vänföreningen Österbybruks herrgård och Stiftelsen Österbybruks herrgård samt Östhammars kommun i samarbete med Musik i Uppland.