Flöjter och fågelsång

Uppsala Kammarorkester gästas av blockflöjtisten Lucie Horsch och får kärt återseende av dirigent Olari Elts.

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Biljettinfo: 340 kr, 290 kr, 145 kr (inkl. serviceavgift)

Köp biljett

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Olari Elts

Olari Elts

Olari Elts

Solist

Lucie Horsch, blockflöjter

Program

Claude Debussy: Prélude à l´aprèsmidi d´un faune
Erkki-Sven Tüür:  Whistles and whispers from Uluru
Debussy: Syrinx
Erkki-Sven Tüür: Crystallisatio
Jean Sibelius: Symfoni nr 1 e-moll

Konsertintroduktion kl 18.20

Ljudlandskap och kraftfull symfoni

Lucie Horsch

Lucie Horsch

Möt den talangfulla blockflöjtisten Lucie Horsch från Nederländerna, endast 20 år men som redan har gjort en lysande karriär och uppmärksammats för

sitt genuina och övertygande blockflöjtsspel. Hör henne i Debussys Syrinx och i Erkki-Sven Tüürs musik från 2007, Whistles and whispers from Uluru. Tüür har här skapat ett unikt exotiskt ljudlandskap med olika blockflöjter, stråkar och inslag av elektronik.

I Debussys poetiska musik ”Förspel till en fauns eftermiddag” hör vi ett landskap med dofter av skog och solvärme. Det är Olari Elts som återigen dirigerar Uppsala Kammarorkester och han avslutar konserten med Sibelius kraftfulla första symfoni.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

 

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Logga Kulturkompis

Läs mer om Kulturkompis på denna sida.