Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Flöjter och fågelsång – Inställd

Hem / Konserter / Flöjter och fågelsång – Inställd

Flöjter och fågelsång – Inställd

Torsdag 19 mars 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Vi följer regeringens beslut att stoppa offentliga tillställningar med fler än 500 personer, och ställer där med in konserten ”Flöjter och fågelsång” med Uppsala Kammarorkester.

340 kr, 290 kr, 145 kr (inkl. serviceavgift)

Inställd konsert 19 mars

Inställd konsert 19 mars Uppsala Kammarorkester i Uppsala Konsert & Kongress

Vi följer regeringens beslut att stoppa offentliga tillställningar med fler än 500 personer. Därför ställer Musik i Uppland in konserten ”Flöjter och fågelsång” med Uppsala Kammarorkester på torsdag den 19 mars. Biljettköpare kommer att informeras via e-post från Uppsala Konsert & Kongress.

Tillsammans med Uppsala Konsert & Kongress ger vi uppdaterad information om våra kommande konserter i UKK via respektive hemsida.

Vid frågor kontakta:

Veronika Savolainen, kommunikation- och marknadsansvarig tel. 070-528 95 65

Peter Waldemarsson, länsmusikchef tel. 070-514 48 26

 

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Olari Elts

Olari Elts

Olari Elts

Solist

Lucie Horsch, blockflöjter

Program

Claude Debussy: Prélude à l´aprèsmidi d´un faune
Erkki-Sven Tüür:  Whistles and whispers from Uluru
Debussy: Syrinx
Erkki-Sven Tüür: Crystallisatio
Jean Sibelius: Symfoni nr 1 e-moll

Konsertintroduktion kl 18.20 med orkesterchef Mona Gunnarsson, solist Lucie Horsch och kompositör Erkki-Sven Tüür. 

Ljudlandskap och kraftfull symfoni

Lucie Horsch

Lucie Horsch

Möt den talangfulla blockflöjtisten Lucie Horsch från Nederländerna, endast 20 år men som redan har gjort en lysande karriär och uppmärksammats för

sitt genuina och övertygande blockflöjtsspel. Hör henne i Debussys Syrinx och i Erkki-Sven Tüürs musik från 2007, Whistles and whispers from Uluru. Tüür har här skapat ett unikt exotiskt ljudlandskap med olika blockflöjter, stråkar och inslag av elektronik.

I Debussys poetiska musik ”Förspel till en fauns eftermiddag” hör vi ett landskap med dofter av skog och solvärme. Det är Olari Elts som återigen dirigerar Uppsala Kammarorkester och han avslutar konserten med Sibelius kraftfulla första symfoni.

Konsertintroduktion

Välkommen in i Stora salen redan kl 18.20 för en introduktion av konserten där orkesterchef Mona Gunnarsson samtalar med solisten Lucie Horsch och kompositören Erkki-Sven Tüür.

Intervju med Lucie Horsch

Jag bara älskar klangen av blockflöjten! Tonen är så vacker, så känslig. Kontakten med instrumentet är så direkt. Det är lite som att sjunga.

Konsertens solist Lucie Horsch har intervjuats inför konserten. Klicka här för att komma till intervjun.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

 

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Logga Kulturkompis

Läs mer om Kulturkompis på denna sida.