Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Hommage à Debussy

Hem / Konserter / Hommage à Debussy

Hommage à Debussy

Lördag 24 november 16:00 | Konstakademien, Stockholm

Uppsala Kammarsolister och pianisten Zlata Chochieva med musik kopplat till Debussy

200 kr

Uppsala Kammarsolister och Zlata Chochieva, piano

Zlata Chochieva

Zlata Chochieva

Program

Igor Stravinsky: Trois pièces pour quatuor à cordes
Germaine Tailleferre: Adagio för violin och piano och Pastorale för piano
Claude Debussy: Stråkkvartett
Claude Debussy: Solopiano
César Franck: Pianokvintett

Lysande pianist

Zlata Chochieva är en lysande ung pianist från Ryssland som har fått stor internationell uppmärksamhet och har hyllats för sina poetiska inspelningar. Tillsammans med Kammarsolisterna spelar hon ett av César Francks mest betydande verk, hans pianokvintett från 1879.

Franck, Stravinsky, Tailleferre har alla en koppling till Claude Debussy (1862-1918) som har fått en central plats i konserten.  Hans stråkkvartett från 1893 är ett verk för sin tid som visade vägen framåt.

Sinnenas Lördag

Konserten ingår i konceptet Sinnenas Lördag som börjar kl. 15.00 med teprovning, se sinnenaslordag.se för mer information.

Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister är en av Sveriges främsta stråkensembler. Slående är ensemblens stiltrogenhet, oavsett om den framför barock, klassisk, romantisk eller senare musik. Ensemblen turnerar ofta i såväl Sverige som utomlands och hörs regelbundet i Sveriges Radio P2.

Ensemblemedlemmarna är Nils-Erik Sparf, violin, Bernt Lysell, violin, Klara Hellgren, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello.