Till innehåll på sidan
Trio X
Konsert

I afton live | Livesänd konsert

Hem / Konserter / I afton live | Livesänd konsert

I afton live | Livesänd konsert

Lördag 4 april 19:00 | -

Jan Johansen och Trio X tillsammans med gäster bjuder på en livesänd konsert från Uppsala Konsert & Kongress.

-

Lördag 4 april kl 19.00 är det dags för livesändning. Trio X, Jan Johansen och flera gäster bjuder på en musikalisk afton att tryggt avnjuta hemifrån!

I samband med regeringens beslut att begränsa offentliga sammankomster fick Jan Johansen en idé om att spela in en konsert och sända den online. Jan hade då redan kontakt med Aftonbladet Uppsala som ville vara med och strömma konserten via sina kanaler. Nu behövdes en lokal! Jan kontaktade Uppsala Konsert & Kongress som kopplade på producenten Daniel Sallmander. Musik i Upplands jazztrio Trio X hakade också på och nu på lördag 4 april är det dags för sändning.

Trio X, Jan Johansen och flera gäster bjuder på en musikalisk afton att tryggt avnjuta hemifrån! Livesändningen startar kl 19.00Här kan du se konserten

Trio X Trio X Musik I Uppland

Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor
Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade trios. Nyfikna och gränsöverskridande musiker som låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands. Trio X är en del av Musik i Uppland.

Jan Johansen

Jan Johansen inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. 1993 klev han för första gången in på listorna med Lost In Paradise även om det bara var duettpartnern Erika som syntes på singelns omslag. Tack vare dunderhiten Se På Mej kom sedan det stora genombrottet 1995. Det blev seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Se På Mej låg på Svensktoppen i 30 veckor varav 15 av dem i topp. Debutalbumet sålde i 160.000 ex. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare tre gånger i Melodifestivalen som artist och dessutom en gång som låtskrivare i Norges motsvarighet till tävlingen. Dessutom har han medverkat i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad, gjort en mängd gig och släppt tio album.

Meta RoosMeta Roos

Meta Roos är en av landets mest välrenommerade artister. 1988 fick Meta Ulla Billqvist-stipendiet, och några år senare debuterade hon på filmduken som sångerska i filmen ”1939”. Meta drevs dock av en otrolig nyfikenhet och ville gärna prova på nya utmaningar, så när vännen Åke Strömmer rekommenderade henne till Peter Flacks revyer nappade hon direkt. Det blev en fullträff, och Meta var med i hela fyra revyuppsättningar. Listan på alla duktiga musiker och sångkollegor som Meta mött på estraden kan göras oändligt lång, bland annat: Solist i Claes Cronas trio, Georgie Fame, Kjell Öhman, Putte Wickman, Arne Domnérus, Svante Turesson, Hayati Kafe, Roger Pontare, Anders Berglund, Pierre Swärd, Ulf Verre Johansson, Jan Ottesen och Jörgen Smeby.

Långbacka/BådagårdLångbacka/Bådagård – Pop med folksjäl

Duons musik har beskrivits som ”sagolik”. Som om Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Singer/songwriterpop med en stor portion folkmusik. Lena Willemark möter Emmylou Harris möter Fläskkvartetten möter First Aid Kit. Live går de mellan nedskalade arrangemang på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap.
Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.

Lars SäfsundLars Säfsund

Lars Säfsund är en sångare som har setts i musikalroller såsom Jesus Christ Superstar, Rent, Sweet Charity och Sol, Vind och Vatten. Han är med sin breda musikalitet flitigt anlitad i många olika sammanhang. På skivor kan han höras som leadsångare i rockgrupperna Work Of Art, Enbound och Lionville, men det är ändå soul-sångare som inspirerat honom mest. Under våren skulle han, tillsammans med TrioX och Sharon Dyall ha turnerat med en hyllningskonsert till sin gamle barndomshjälte: Stevie Wonder.

Erik Häusler

Erik Häusler är en av landets mest inspelade saxofonister, särskilt på pop-och rockalbum. Efterhand har produktion och komposition blivit en allt viktigare del av hans verksamhet. Han har senaste året börjat släppa musik på streamingtjänster, under pseudonymer som Jerry McHoy (jazz) och 369 (ambient).

Jan Ottesen

Gitarrist

 

Konserten kan du se via Aftonbladet Uppsala. Gratis. Livesändningen startar kl 19.00.
Ett initiativ av Jan Johansen i samarbete med filmaren Ulf Magnusson, Uppsala Konsert & Kongress, Musik i Uppland och Aftonbladet Uppsala