Till innehåll på sidan
Konsert

Imagine | Regionfinal

Hem / Konserter / Imagine | Regionfinal

Imagine | Regionfinal

Söndag 29 mars 18:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Tävlingen kommer att genomföras utan publik. OBS! LIVESTREAMING

Regionfinalen i livemusiktävling Imagine Uppland genomförs utan publik, men kommer att livestreamas via Twitch.tv
Musiktävlingen Imagines logga

Imagine Sweden är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga

Regionfinal i Imagine Uppland! Efter två deltävlingar så är det dags för de som har gått vidare att gå upp på den stora scenen i Uppsala Konsert & Kongress inför en jury som ska utse regionens vinnare. Tävlingen kommer att livestreamas via Twitch.tv så att du kan följa hela tävlingen från ditt eget vardagsrum. Livestreamingen startar på söndag 29 mars kl 18.00

Klicka här för att komma till livestreamingen

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Akter på regionfinalen

Martinas Mixtape (Jazzpop/Soul/RnB)
Martinas Mixtape är som en egen mysig bubbla där melodierna växer fram på ett naturligt sätt. Deras genuina tongångar värmer upp rummet och lockar fram känslor från en härlig sensommarkväll.

The True Orcus (Black/Trash Metal)
The True Orcus spelar rå melodisk och ondskefull thrash metal. Från Enköpings djupa skogar sprider sig långsamt mörkt, manglande tunggung över landet, redan i sommar släpper bandet sin första EP med skivsläppsturné därpå.

Elin Vilén (Pop)
Små saker i vardagen är Elin Viléns inspirationskälla. Hon klipper och klistrar med röst och piano, använder språk och musik på ett lekande sätt och sätter inga gränser för skapandet. Elin lämnar lyssnaren utrymme att drömma sig långt bortom textraderna.

Douglas Gerge (Indiefolk)
När Douglas slår på sina strängar då blir det både sång och gitarr. Men det är inte vilken sång som helst, det är sång på svenska. Och det är inte vilken gitarr som helst, det är Douglas gitarr. När man hör de tillsammans, då är det Douglas Gerge.

Jakob Grunditz (Folkmusik)
Jakob skildrar sagor genom målande melodier på sin nyckelharpa. Huvudsakligen spelar han folkmusik och på senare tid mest egenskrivna låtar. Inom kort kommer han även släppa sin första EP, vars inspirationskälla är hemmatrakterna i Svartbäcken.

Liten Gnu (Jazzinspirerat)
Bandets medlemmar har hittat till varandra för att de alla gillar att experimentera med musik. Det kan bli fusion med jazziga harmonier och energifyllda rytmer. Udda taktarter och tekniskt spel sätter fart på det kreativa flowet. Organiserat kaos – det är Liten Gnu.

Pythagora (Metal)
Pythagora drivs av glädje- och adrenalinkickar som kommer när de skapar musik och framför den live. De leker med kontrasterna mellan det tunga och melodiösa. Medlemmarna utmanar sig själva musikaliskt och är inte rädda för utveckling. Modernt, teknisk metal, full av energi!

The Weald (Indie)
Skogen är en sagovärld för The Weald, den symboliserar så mycket kraft och mystik att hon döpte sig efter den. Med sin musik önskar hon lyfta fram skönheten i vardagen och hon sjunger om magin i livets små, lyckliga stunder.

Triple G (Screamo HipHop/Trapmetal)
Triple G spricker av energi. Deras show bjuder in publiken till en värld där man glömmer vardagens bestyr och bara är i stunden. De kör metal influerad rap – trap metal.

Pearl (Pop)
Pearls musik föds från att de små detaljerna i livet utvecklas till melodier och det är den röda tråden i hennes skapande. Det är som att hon sätter på sig glasögon för att se olika perspektiv och så flyter det naturligt på med ackord och text. Om hon skulle bestämma genre så är det “pop med twist”.

Emil och Sofia (Singer/songwriter)
Har man spelat ihop så länge som syskonparet Emil och Sofia har man en naturlig dynamik och ett tight samspel. Med sammanflätad stämsång kompad på gitarr framförs countryinspirerade låtar med självklarhet.

Check (Rock)
Check brinner för det de gör – skapa och spela musik tillsammans. Musiken är ihop med metaforiska texter katalysatorn för ett helt känslospektra. Framförallt vill de dela sin spelglädje med hjälp av sina egna poprockiga låtar.

Imagine Uppland 2020

Deltävling 1 lördag 8 feb

Deltävling 2 söndag 9 feb

Regionfinal söndag 29 mars

Vill du tävla i Imagine?

Anmälan till Imagine 2020 är nu stängd.

Arrangör

Arrangör i Uppland är Musik i Uppland.

Mer information om Imagine Sweden: www.imaginesweden.se

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Logga Kulturkompis

Läs mer om Kulturkompis på denna sida.