Till innehåll på sidan
Konsert

Imagine Sweden – Final 1

Hem / Konserter / Imagine Sweden – Final 1

Imagine Sweden – Final 1

Torsdag 9 maj 19:00 | Stora salen

Hör de främsta unga musikerna i Sverige live! Första finalkvällen

Biljettpris: 30 kr (inkl. serviceavg.)

Upplev morgondagens stjärnor! När de 13 vinnande akterna från hela Sverige möts för att tävla om förstapriset i Imagine Sweden Riksfinal blir det festival. Under tre kvällar, 9-11 maj, spelar Sveriges just nu absolut bästa unga musiker i Uppsala!

Final 1

Följande akter spelar torsdag 9 maj

Plockepinn – Blekinge      
Microcurrent – Västmanland                   
Theo Joans – Sörmland   
& The Bridge – Jönköping
Viggen – Östergötland      
Vem e Vina – Västra Götaland                 
Mannekin – Halland          

Jurybedömd musiktävling

Alla uppträdanden bedöms av en erfaren jury beståendes av professionella aktörer inom musikbranschen. Fantastiska festival- och musikpriser delas ut under galafinalen och förstapristagarna kommer att representera Sverige i den internationella finalen i Belgien!

Konferencierer är Imagine-veteranerna Bitte Appelqvist & Albin Appelqvist som kommer att bjuda på en hel del musikaliska upptåg.

Konsertkvällar

Torsdag 9 maj, finalkväll 1
Fredag 10 maj, finalkväll 2
Lördag 11 maj, galafinal med stor prisutdelning. På scenen förra årets vinnare Xion och gästspel från internationella vinnare.

Medverkande och andra aktiviteter

Festivalschemat kommer publiceras så snart samtliga vinnare från de olika regionerna är klara. Mer information om aktiviteter och program uppdateras löpande på Imagine Sweden Riksfinal.

Vad är Imagine Sweden

Imagine Sweden är en internationell mötesplats och musiktävling för unga musiker och artister 13-21 år, öppen för alla genrer och alla nivåer.

Spelningar varvas med workshops och andra aktiviteter. Det börjar regionalt, fortsätter nationellt och avslutas internationellt.

Imagine Sweden verkar för att främja ungas musikintresse och personliga utveckling genom meningsfulla och professionella aktiviteter och evenemang.

Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och att vi genom att använda det verktyget kan få olika människor att mötas, samarbeta och utvecklas.

  • Bakom Imagine Sweden står Musik i Dalarna och RMS Regional Musik i Sverige
  • Arrangör för riksfinalen 2024 och 2025 är Imagine Sweden i samarbete med Musik i Uppland

Mer information finns på Imagine Sweden.