Till innehåll på sidan
Linnékvintetten
Konsert

Linnékvintetten medverkar i Requiem

Hem / Konserter / Linnékvintetten medverkar i Requiem

Linnékvintetten medverkar i Requiem

Söndag 3 november 18:00 | Alla Helgona Kyrka i Nyköping

Olle Lindbergs A Requiem For The Living, för kör, sångsolister, brasskvintett, stråk, slagverk, piano.

Fri entré

A Requiem For The Living med undertitel A Journey Towards Eternal Light

Linnékvintetten medverkar i ett Requiem skrivet av Olle Lindberg för kör, två sångsolister, brasskvintett, stråkensemble, slagverk och piano.

Det uruppförs den 2 november i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm. Spelas även 3 november i Nyköping och den 9 november i Strängnäs.

Samarbete

Det är ett samarbete mellan Musik i Uppland, Scenkonst Sörmland, Adolf Fredriks församling, Nyköpings församling & Strängnäs domkyrkoförsamling som gjort projektet ekonomiskt möjligt.

Olle Lindberg

Redan när tonsättaren Olle Lindberg studerade vid Kungliga Musikhögskolan kom han i kontakt med de stora kyrkomusikaliska verken och fastnade speciellt för Requiem. Det var det dramatiska och vidden i texten som fastnade hos Lindberg.

”Vår nutid kännetecknas ju av en ny slags oro. Många känslor kan behöva få utlopp och det låter sig väl göras i ett Requiem. Undertiteln på verket är A journey towards eternal light, vilket mycket riktigt antyder att det inte börjar särskilt ljust… Min faiblesse för film märks här med en start passande för en viktoriansk skräckrulle! … Rötterna bakåt till äldre musik och just folkmusiken märks ofta i min förkärlek för de gamla kyrkotonarterna, som är så tydliga i den nordiska folkmusiken.”

Medverkande i Alla Helgona kyrka

Adolf Fredriks kyrkas kammarkör
Agnes Lindberg, sopran
Staffan Liljas, baryton
Linnékvintetten, stråkar, slagverk och piano
Christoffer Holgersson, dirigent
Fri entré.

Här är länk till evenemanget i Nyköping