Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Ludde B

Hem / Konserter / Ludde B

Ludde B

Lördag 26 mars 13:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Familjeföreställning med Ayla Kabaca, dockan Ludde B och Uppsala kammarorkester. Kom och möt Beethovens fantastiska musik!

150 kr, inkl. serviceavgift. Erbjudande: Gå 4 betala för 3.

Konsert för alla åldrar!

Medverkande

Ayla Kabaca och dockan Ludde B

Ayla och Ludde B

Andreas Hanson, dirigent
Ayla Kabaca, presentatör
Klas Backman, Ludde B
Markus Kvint, piano

Föreställningslängd

Ca 50 minuter

Lär känna Beethovens fantastiska musik

Följ med dockan Ludde B in i Ludwig van Beethovens fantastiska musikvärld. Med humor och fantasi presenteras flera av Beethovens mest kända stycken. En konsert med härlig musik för alla åldrar med Andreas Hanson som leder Uppsala Kammarorkester och presentatören Ayla Kabaca.

I den här humoristiska och underhållande familjekonserten med den självcentrerade dockan Ludde B i centrum får vi en introduktion till Beethovens musik. Och får samtidigt veta vad en dirigent gör, vad en kompositör sysslar med och vad en pianokonsert är. Barnen får också sjunga med i Beethovens nionde symfoni, EU:s ”nationalsång”, musik som det visar sig att barnen har en relation till.

Ayla Kabaca, känd från SVTDockan Ludde B

Bakom föreställningen står Klas Backman, musiklärare, låtskrivare och musikproducent, pedagogutbildad på Musikhögskolan i Stockholm, och Ayla Kabaca, välkänd från bland annat Barnens allsång på Skansen och som programledare i SVT. Med på scenen finns också pianisten och skådespelaren Markus Kvint.

Samarbete med Stockholms Konserthus

Denna familjekonsert är framtagen i samarbete med Stockholms Konserthus, och den blev mycket uppskattad vid premiären i Stockholm.

Tidigare familjekonserter med Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester har tidigare genomfört uppskattade familjekonserter, senast ”Ester letar orkester” samt ”Peter och vargen”. Än en gång presenteras här en konsert för alla åldrar!

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf , Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.Logga Kulturkompis

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Läs mer om Kulturkompis här.