Poesi och saga

Uppsala Kammarorkester framför sagolika toner med Ville Matvejeff, dirigent och Ida Falk Winland, sopran.

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Biljettinfo: 340 kr, 290 kr, 145 kr (inkl. serviceavgift)

Köp biljett

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Ville Matvejeff

Ville Matvejeff

Ville Matvejeff

Solist

Ida Falk Winland, sopran

Program

Maurice Ravel: Le Tombeau de Couperin
Claude Debussy: C’est l’Extase
Wolfgang Amadeus Mozart: Konsertaria
Franz Schreker: Der Geburtstag der Infantin

Välkommen in i den sagolika musikens värld

Ida Falk Winland

Ida Falk Winland

Dirigenten Ville Matvejeff från Finland gästar Uppsala Kammarorkester för första gången.

Matvejeff tar oss in i poesins och sagans värld med bl a Debussys tonsättning av Paul Verlaines romantiska dikter. Den är skriven för sång och piano, här får vi höra den i arrangemang för orkester av Robin Holloway. Sjunger gör prisade och framgångsrika sopranen Ida Falk Winland.

Oscar Wildes, ”The Birthday of the Infanta” är en tragisk och hjärtslitande saga som står bakom tonsättaren Schrekers pantomim från 1908. Och mer dramatik får vi höra i Ravels vackra Le Tombeau de Couperin för orkester. Ravel skrev musiken som ett minnesmärke över vänner som gått bort i första världskriget och i musiken gör han också en tillbakablick till 1700-talet.

 

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

 

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Logga Kulturkompis

Läs mer om Kulturkompis på denna sida.