Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Sibelius violinkonsert

Hem / Konserter / Sibelius violinkonsert

Sibelius violinkonsert

Torsdag 28 september 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Älskad violinkonsert och romantisk musik av Mendelssohn.

325, 275 eller 130 kr

Uppsala Kammarorkester

DirigentDirigenten Giedre Slekyte

Giedrė Šlekytė

Solist

Tobias Feldmann, violin

Program

Jukka Linkola (f. 1955): Winds
Jean Sibelius (1865-1957): Violinkonsert i d-moll, op. 47
Felix Mendelssohn (1809-1847): Svit ur En midsommarnattsdröm

Konsertintroduktion

Violinisten Anders Lagerqvist fördjupar sig i Sibelius violinkonsert. Mellan kl 18.20 – 18.40 i Stora salen. Konsertbiljett för kvällen gäller.

Musikalisk hyllning till Finland 100 år

Denna kväll spelar vi en av världens mest älskade, inspelade och framförda violinkonserter av Finlands största tonsättare Jean Sibelius. Kvällen öppnas dock med ett modernare verk Winds (för stråkar) av den finska kompositören och jazzmusikern Jukka Linkola.

Violinisten Tobias FeldmannUppsala Kammarorkester leds av Giedré Slekyté från Litauen, hon har hyllats för sin precision, elegans och energi. Slekyté studerade dirigering i Graz och Leipzig och har tilldelats flera priser. Hon har nyligen tillträtt tjänsten som förste kapellmästare vid stadsteatern i Klagenfurt i Österrike men har arbetat med orkestrar i Litauen, Tyskland och Korea. I Sverige har hon bland annat dirigerat Kungliga Filharmonikerna och Gävle Symfoniorkester.

Violinisten Tobias Feldmann är bara 25 år gammal och redan en av de mest lovande talangerna på den tyska stjärnhimlen. Han har vunnit flera prestigefulla tävlingar och har redan hunnit spela med många internationellt kända orkestrar.

Konsertkvällen avslutas med Mendelssohns ”En midsommarnattsdröm” efter Shakespeares pjäs, där Uppsala Kammarorkester spelar sviten som innehåller den berömda bröllopsmarschen.

Öppen repetition

Onsdag 27 september mellan kl 11.50 och 12.50. Välkommen att höra Uppsala Kammarorkester repetera inför konserten med dirigenten Giedré Slekyté. Fri entré.