Till innehåll på sidan
Sofia Karlsson
Konsert

Sofia Karlsson & The Lovely Guitar Orchestra

Hem / Konserter / Sofia Karlsson & The Lovely Guitar Orchestra

Sofia Karlsson & The Lovely Guitar Orchestra

Onsdag 13 februari 19:00 | Heby Folkets Hus

Akustisk konsert med låtar från gitarrvärlden och ur Sofias låtskatt. Förband Uplands Låtverkstad.

Boka på www.hebyfh.se eller tel. 0224-308 35

Sofias låtskatt

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson. Foto: Peter Holgersson

Multibegåvade sångerskan och musikern Sofia Karlsson har med sin finstämda musik lockat många att lyssna på folkmusik. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen, men rör sig fritt över olika genrer i sin musik.

På denna konsert kommer hon tillsammans med toppgitarristerna Mattias Pérez och Daniel Ek att spela låtar från gitarrvärlden samt från Sofias gedigna låtskatt

Mångsidig sångerska

Soifa Karlsson, låtskrivare, sångerska, producent,  har hörts i en mängd sammanhang och uppmärksammad med flera prestigefyllda priser bl a fyra Grammis. Turnéer och inspelningar har avlöst varandra för denna så mångsidiga och populära sångerska. Sofias tolkningar av Dan Andersson-dikter i albumet ”Svarta ballader” från 2005, tillhör fortfarande en av hennes mest älskade produktioner. Sedan dess har Sofia spelat med sitt band i Norden i olika kombinationer, samt gjort bejublade konserter med Norrbottens Kammarorkester och Göteborgssymfonikerna och ett efterlängtat julalbum med spelkamraten Martin Hederos.

Toppgitarrister

Mattias Pérez arbetar som lärare vid musikhögskolan i Ingesund och som musiker i en mängd olika grupper. Han har också varit verksam som teatermusiker vid många uppsättningar på Västanå Teater.

Daniel Ek är gitarrpedagog och har studerat på musikhögskolan i Piteå. Han har förutom det klassiska gitarrspelet även ägnat sig åt både renässansluta och elgitarr, samt svensk säckpipa.

Förband

ULV (Uplands Låtverkstad) spelar i ca 15 min. innan Sofia Karlssons konsert i Heby. ULV består av 25 st talangfulla ungdomar som spelar uppländsk folkmusik. De leds av Magnus “Storis” holmström och Tomas “Limpan” Lindberg som är erfarna folkmusiker. För 10 år sedan startades projektet ULV och ett samarbete mellan Uplands spelmansförbund, Eric Sahlström Institutet och Musik i Uppland.

Arrangörer

Heby kommun och Heby Folkets Hus & Park i samarbete med Musik i Uppland.

Sofia Karlsson