Till innehåll på sidan
Linnékvintetten går över gatan
Konsert

Som på räls

Hem / Konserter / Som på räls

Som på räls

Söndag 7 april 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Sal B

En musikalisk frågesport genom världen med Linnékvintetten.

195 kr

Vart är vi på väg?

Linnékvintetten

Foto: Q-Image

Följ med Linnékvintetten på en musikalisk frågesport genom världen.

Musikerna spelar tre olika verk med anknytning till en geografisk plats. Svårighetsgraden varierar. Du i publiken väljer själv om du vill vara med och gissa vilka slutdestinationerna är eller om du bara vill njuta av musiken. Det blir ett blandat program med musik från olika epoker och genrer där musikerna själva ledsagar oss genom tävlingsmomenten.

Linnékvintetten

Brassensemblen Linnékvintetten består av Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Lennart Stevensson, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon, Alexander Skylvik, tuba.

Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så spelar Linnékvintetten med barn, för barn, med körer och inom vårdsektorn. Och varje sommar sedan 30 år tillbaka framför ensemblen den uppskattade Tornmusiken från domkyrkans södra torn.

Alexander SkylvikFyra frågor till Alexander Skylvik

Berätta om konserten.

Det rör sig om en underhållande och utmanande stund med oss i Linnékvintetten. Hög igenkänningsfaktor och ett och annat ”aha”-moment blir det.

Hur går tävlingsmomentet till?

Vi söker tillsammans efter sex slutdestinationer, länder eller städer jorden runt, och under varje ”resa” spelas tre stycken musik på olika poängnivå. På tre poäng är musiken exempelvis mindre känd eller så är kopplingen mer långsökt. Även om inte själva kompositionen klingar bekant kanske tonspråket ger en ledtråd. Vid enpoängsnivån är tanken att det ska vara någorlunda lätt uträknat. Men vi vet alla hur det är, i TV-soffan kan en ju alla svar… Deltagande sker medelst svarstalong och man kan tävla själv, i lag eller inte alls!

Vad kan vi förvänta oss att höra för musik?

Av förklarliga skäl kan jag inte gå ut med titlar och kompositörer, det vore ingen vidare utmaning, eller hur? Det blir musik från hela världen och alla möjliga epoker, jag kan utlova höjdarmusik och många örhängen att nynna på framöver. Det blir även solistframträdanden ur kvintettens led, kanske något av det mer ovanliga slaget.

Och vinner man, handlar det då om fina priser?

Såklart! Exakt vad det handlar om vill vi inte avslöja men jag kan lova att det har med Linnékvintetten och Musik i Upplands digra utbud att göra!

 

Kulturkompis

Den här konserten erbjuder platser till Studieförbundets Bildas projekt Kulturkompis. OBS! Begränsat antal platser. Kontakta Uppsala Konsert & Kongress för att boka plats på tel. 018-727 90 00 eller e-post biljettkassa@ukk.se.