Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Strauss oboekonsert

Hem / Konserter / Strauss oboekonsert

Strauss oboekonsert

Torsdag 7 april 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Ilyich Rivas leder Uppsala Kammarorkester och Jesper Harryson, oboe. Musik av Strauss och Schumann.

340, 290, 145 kr (inkl. serviceavg.).

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Ilyich Rivas, dirigent

Ilyich Rivas, dirigent

Ilyich Rivas

Solist

Jesper Harryson, oboe

Program

Richard Strauss: Konsert för oboe och liten orkester i D-dur
Gustav Mahler: Blumine ur Symfoni nr 1
Robert Schumann: Symfoni nr 4 i d-moll, op. 120

Hyllade dirigenten Ilyich Rivas åter till Uppsala

Det är med glädje som den venezuelansk-amerikansk dirigenten Ilyich Rivas återkommer till Uppsala, då det vid förra mötet med Kammarorkestern blev en succé. Denna gång med ett program med romantikens mästare, Robert Schumann.

Schumanns fjärde symfoni

Det var med känsla och konstnärlig fantasi som Schumann skapade pianokonserter, sångcykler och kammarmusik. Han skrev fyra symfonier och publiken kommer att få höra den fjärde i d-moll från 1851.

Ett av Strauss sista verk

Jesper Harryson, oboist

Jesper Harryson, oboe
Foto: Markus Gårder

En oboekonsert står också i programmet, komponerad av Richard Strauss 1945, och som kom att bli ett av de sista verk som Strauss komponerade. Det är ljus och underbar musik, med långdragna fraser som ställer höga krav på solisten.

Jesper Harryson tas sig an Strauss Oboekonsert

Och det är Jesper Harryson som tar sig an den utmaningen. Det är första gången som han gästar Uppsala Kammarorkester. Harryson är stämledare i Kungliga Filharmonikerna och framträder ofta som solist samt är en aktiv kammarmusiker. Han är även medlem i Stockholm Sinfonietta.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf , Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.

Kulturkompis

Logga Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Läs mer om Kulturkompis här.