Till innehåll på sidan
Joakim Ekberg, Karl Dyall, Per V Johansson, Jeanette Köhn, Rennie Mirro, Lennart Simonsson
Konsert

Swedish Shuffle

Hem / Konserter / Swedish Shuffle

Swedish Shuffle

Onsdag 21 mars 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Jeanette Köhn, Karl Dyall, Rennie Mirro och Trio X

395 kr, 345 kr, 180 kr

Happy days are here again!

Jeanette Köhn
Rennie Mirro
Karl DyallTrio X, Karl Dyall, Jeanette Köhn, Rennie Mirro
Trio X med Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor

En elegant show

Möt Jeanette Khön, Karl Dyall, Rennie Mirro och Trio X

De bjuder på en helgjuten föreställning med referenser till sångens och dansens stora såsom Fred Astaire och trion Swe-Danes med Alice Babs. En elegant show med en unik blandning av musik, drömmar, dans och glädje.

I december 2016 var Jeanette, Karl, Rennie och Trio X de hemliga gästerna i ODs Caprice med stor succé! Sedan dess har det blivit flera föreställnigar, bl a i Vara Konserthus och på Capri i Italien. Swedish Shuffle nu i Uppsala och stora salen – följ med på en resa från barockens tidevarv via Swe-Danes till Broadway.

Tre frågor till Jeanette Köhn

Vi får en show med en blandad repertoar, hur har urvalet gjorts och var det svårt att välja ut?

Vårt första samarbete var i Orphei Drängars “Capirce” år 2016. Vi satte då ihop ett medley med några av Swe-Danes sånger. Det blev en stor succé när vi gjorde detta för utsålda hus. När “Capricen” var klar, var vi alla så glada för detta nyfunna samarbete jag. Vi bestämde oss för att hitta nya projekt och ny repertoar som passar oss. Vi kallar oss för Swedish Shuffle, med blinkning till Swe-Danes sång Scandianavian Shuffle. Vi blev så förtjusta i deras repertoar och vi skapade ett till lite längre Swe-Danes medley. Vi letade vidare och formade programmet till att det innehöll såväl Barock, stepp, som duetter och dans!

Vi vill ge publiken en smak av musik från olika genrer, tidsepoker och stämningar. Eftersom att vi har ett så brett spektra att plocka från så känns det naturligt att bjuda på det. En röd tråd går genom föreställningen. Den handlar om våra drömmar.

Hur skiljer sig denna show från de konserter som du brukar ha och som du medverkar i?

Det här är en föreställning som vi tillsammans jobbat fram under våren 2017, den är exklusiv för vår grupp, Swedish Shuffle – Happy days are here again! Det är alltid så otroligt spännande, inspirerande och roligt att få vara med från början i ett projekt, att föda en idé och sen se den växa och slutligen bli förverkligad!

Vi har sökt repertoar, övat stämmor, Kalle och Rennie har koreograferat, vi har övat danssteg och åkt fram och tillbaka till Uppsala och repeterat med underbara Trio X. Vi har med fria händer kunnat forma föreställningen och välja det som i våra ögon är bland det bästa, då kan det inte bli annat än en ”A-dream-come-true-föreställning! Och att få göra detta med Karl, Rennie och Trio X har varit en otroligt rolig resa!

Ni har spelat Swedish Shuffle några gånger nu, hur har det mottagits av publiken?

Ja, förutom premiären som vi hade på Capri i somras så har vi bland annat spelat på Oscarsteatern i Stockholm och i Vara konserthus. I vår ska vi upp till Östersund, Piteå och Luleå konserthus. Många konserter ligger också under planering för 2018/2019.

Publiken har varit helt fantastisk! Vi har fått stående ovationer och applåder som inte velat sluta – sådan lycka! Naturligtvis är vi beredda med ett extranummer om det skulle behövas, även i Uppsala konserthus!

Mer om Jeanette Köhn och produktionen Swedish Shuffle hittar du på denna länk.

Filmklipp från föreställningen på Capri i juli 2017: