Till innehåll på sidan
Tobias Westman och Sofie Asplund
Konsert

Trettondagsafton

Hem / Konserter / Trettondagsafton

Trettondagsafton

Söndag 5 januari 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

En festkonsert med välkända operaarior och vackra sånger ur den nordiska musikskatten.

BILJETTSLÄPP 13/8. Pris 470, 410, 240 kr (Inkl. serviceavgift)

Vi börjar året traditionellt med ett glittrande operaprogram på Trettondagsafton.  Välkommen till en musikfest med fantastiska sångsolister och Uppsala Kammarorekster!

Dirigent

Patrik Ringborg

Solister

Sofie Asplund, sopran och Tobias Westman, tenor

Ett pärlband av välkända operaarior och orkestermusik

Ett glittrande operaprogram på Trettondagsafton. Vi har bjudit in de fantastiska svenska operasångarna Sofie Asplund och Tobias Westman och den framgångsrike dirigenten Patrik Ringborg, alla efterfrågade på operascenerna runtom i Europa.

Uppsala Kammarorkester presenterar, såsom tidigare trettondagsaftnar, ett pärlband av välkända operaarior och orkestermusik. Denna kväll presenteras också vackra sånger ur den nordiska musikskatten.  

Efterfrågade sångare

Sofie Asplund hördes senast med Uppsala Kammarorkester i mars 2022 på Alfvén-jubileets konsert. 

”Skickliga sopranen Sofie Asplund gjorde precisa och känsliga tolkningar av fem av hans mest kända tonsättningar av olika dikter…   … Dynamiska stycken av en kompositör som Alfvén hade stor beundran för och som Asplund hanterade med bravur.”

UNT 25 mars 2022   

Tobias Westman kanske en del minns för hans succéartade hjälteinsats som rekordsnabb och mycket imponerande inhoppare i Berwaldhallens Trettondagskonsert som sändes i SVT häromåret. Han medverkade i Mozarts Requiem med Allmänna Sången och Uppsala Kammarorkester våren 2023. 

Patrik Ringborg

Svensk operadirgent

Den eftertraktade dirigenten Patrik Ringborg, med över 90 operor på repertoaren, har bland annat varit chefdirigent och konstnärlig ledare vid teatrarna i Freiburg, Essen och Kassel. Samt gästat en lång rad operahus i hela Europa. I Sverige har han varit knuten till Göteborgsoperan och till Malmö Opera, där han är förste gästdirigent sedan 2022. 

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Läs mer om orkestern här.

Konserten ingår i Musik i Upplands orkesterserie: Stora abonnemanget

Tillgänglighet och information om väskor i Uppsala Konsert & Kongress: Läs mer här

Läs mer om abonnemang här