Söndag 5 januari 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen
Uppsala Kammarorkester framför pärlor ur opera- och operettrepertoaren.
445 kr, 390 kr, 220 kr, 130 kr (inkl. serviceavgift)
Christina Nilsson
Tobias Ringborg
Christina Nilsson, sopran Linus Börjesson, baryton
Varmt välkommen till en musikalisk fest med vackra och virtuosa pärlor från opera, operett och musikal!
Traditionsenligt firar vi Trettondagsafton med en glittrande konsert där celebra sångare framför oemotståndliga nummer från opera- och musikalvärlden. Med höjdpunkter ur Wagners Tannhäuser, Kálmáns Csardasfurstinnan, Gershwins Porgy and Bess och mycket mer tar sig den svenska dirigenten Tobias Ringborg an Trettondagstraditionen i Uppsala. Tillsammans med Uppsala Kammarorkester och två av de främsta sångarna i sin generation, Christina Nilsson och Linus Börjesson, bjuds det på en musikalisk fest.
Linus Börjesson
Den unga sopranen Christina Nilsson har vunnit internationella tävlingar och gjorde succé i Aida på Kungliga Operan 2018. Linus Börjesson har setts i framträdande roller på flera av de svenska operascenerna. Dirigenten Tobias Ringborg har en framgångsrik karriär, både som violinist och dirigent.
Passa på att göra Trettondagsafton till en hel festkväll med musik, mat och dryck! Uppsala Konsert & Kongress erbjuder en festmeny som serveras i restaurangen efter konserten. I menypriset ingår även snittar och mousserande vin i pausen.
Klicka här för att beställa festmeny. Eller ring UKK:s biljettkassa på tel. 018-7279000. Vid frågor och funderingar om menyn kontakta hovmastare@ukk.se.
Kvällens meny (Pris 565 kr)
Gör trettondagsafton till en helkväll
Förrätt: Pocherade ostron med forellrom, vinaigrette på vinteräpple och frasig potatis Varmrätt: Ankbröst med bordelaisesås och potatisterrin samt halloncoulis och rostade gulbetor Dessert: Bananbavarois med spröda maränger, hallongelé och chokladkolasås
Kvällens vegetariska meny (Pris 565 kr)
Förrätt : Rökt blomkålssoppa med smak av vanilj samt rostade marconamandlar, svart tryffel och krispig potatis Varmrätt: Krämigt ägg med inkokt vit sparris och potatisterrin samt smörsås smaksatt med Pernod Dessert: Bananbavarois med spröda maränger, hallongelé och chokladkolasås
Dryckespaket (Pris 245 kr)
Dryckespaketet innehåller tre viner speciellt anpassade till kvällens meny – ett glas till förrätten, ett glas till varmrätten och ett glas till desserten.
Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell.
Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanska dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.