Till innehåll på sidan
Trio X skålar
Konsert

Trio X 20 år!

Hem / Konserter / Trio X 20 år!

Trio X 20 år!

Lördag 28 januari 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Scenen i stora salen är uppdukad för en unik musikfest när Trio X firar tillsammans med speciella gäster

260 kr (inkl. serviceavgift)

Välkommen till en musikalisk fest när Trio X firar 20 år!

Gäster: Georg Jojje Wadenius, Svante Henryson, Meta Roos, Bengan Janson, Jeanette Köhn, Dan Laurin, Claes Janson och sångare ur OD.

Unik musikalisk upplevelse

När Trio X firar 20 år så utlovas möten med nya konstellationer och vi får en unik musikalisk upplevelse. Möt Lennart, Per och Jocke och flera av trions fantastiska gäster genom åren, Georg Jojje Wadenius, Svante Henryson, Meta Roos, Bengan Janson, Jeanette Köhn, Dan Laurin och Claes Janson. Därtill gästas konserten av sångare ur OD. En musikfest med de bästa och med musik som både överraskar och känns igen.

Har spelat för alla!

Trio x bjuder in till festkonsert

Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor blev improvisationsgruppen Trio X för 20 år sedan. Trio X har en bredd både vad gäller genre och erfarenhet, genom åren har engagemangen varit många och varierade.

Publiken har varit både unga och äldre, och spelplatserna allt ifrån stora konserthus tillsammans med symfoniorkestrar till gymnastiksalar i skolor eller i bygdegårdar. Och kanske är de ensamma om att ha haft konsert inne på akuten på Akademiska sjukhuset. Med sin musikaliska passion har trion sedan start inspirerat ett flertal ungdomar i populära workshops oavsett genre.

Står bakom populära konceptet Carte Blanche

Inte minst har trion gjort sig ett namn i Uppsala med den populära konsertserien i Uppsala Konsert & Kongress – Carte Blanche, en konsert med överraskningsmoment i form av hemliga gäster.

Det har också blivit flera hyllade inspelningar både egna och tillsammans med andra, de har turnerat runtom i landet och vid flera tillfällen till Estland.

Fira med trion

Välkommen att fira Trio X 20 år! i Stora salen i Uppsala Konsert & Kongress där scenen för kvällen är uppdukat för en fantastisk musikfest!

Om kalaset och om trion

En längre artikel om Trio X och det stundade kalaset hittar du här.