Till innehåll på sidan
Erik Wahlgren, cello, Nils-Erik Sparf, violin, Susanne Magnusson, viola, Bernt Lysell, violin, Klara Hellgren, violin
Konsert

Unlimited Chamber

Hem / Konserter / Unlimited Chamber

Unlimited Chamber

Fredag 2 juni 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Restaurangen

Uppsala Kammarsolister bjuder in till tre försommarkvällar. Denna kväll är pianisten David Huang gäst.

180 kr

Kammarmusik i avslappnad miljö. Uppsala Kammarsolister bjuder in till tre försommarkvällar 2 – 4 juni med vacker fransk romantik och fantastiska verk av Schubert och Beethoven. Men även lekfullt med akvariefiskar som delvis styr musiken. Gäster är en av landets främsta unga pianister David Huang och sopranen Katija Dragojevic får avsluta de tre dagarna med vacker fransk afton. Välkommen!

Uppsala Kammarsolister öppnar upp Unlimited Chamber med ett lekfullt och briljant program. Och som gäst en av landets främsta unga pianister!

Program

Franz Schubert (1797-1828) Kvintett för piano och stråkar, A-dur op. 114, ”Forellkvintetten”
Kristin Boussard (f. 1988) Make a Fish Come True
Schubert: Stråkkvartett i G-dur D.887

Kvintetten för piano och stråkar ”Forellkvintetten” komponerade Schubert 1819 där den fjärde satsens melodi kommer från Schuberts lekfulla sång ”Die Forelle”.

Än mer lekfullt får vi från Kristin Boussards ”Make a Fish Come True” som är ett av hennes mest uppmärksammade verk. Det är delvis improvisationsbaserat, där musikerna låter fiskar i ett akvarium styra hur de ska spela.

”Vem komponerar egentligen verket?” Är det den nämnda kompositören, eller är det musikerna, eller kanske fiskarna? Kanske fiskarna är dirigenter…

Kristin Boussard har studerat komposition på musikhögskolan i Piteå och tog sin masterexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2016.

David Huang

Pianisten David Huang vann Solistpriset 2014 och har etablerat sig som en av landets främsta unga pianister. Han har varit SR P2 ”Artist in residence” och har ett brinnande intresse för kammarmusik vilket har lett till etablerade samarbeten med några utav Sveriges främsta musiker. David Huang är medlem i ensemblen Sveriges Unga Kammarsolister och är en av grundarna till succéklubben Första Parkett.

Unlimited Chamber och konsertbuffé

Köp till konsertbuffé fredag och/eller söndag och du får en garanterad sittplats närmast scenen. Begränsat antal platser.

Konsertbuffén är inspirerad av årstiden och fylld med varma och kalla små rätter från världens kök med en stor andel ekologiskt och närproducerat. Välj bland meze, tapas, antipasti, småvarmt, soppa, ostar och bröd.

  • Fredag 2 juni 19.00 Konsertbuffé serveras 17.00-18.45
  • Lördag 3 juni 15.00, vanlig lunch serveras 11.00-14.00 och kan inte förköpas
  • Söndag 4 juni 18.00 Konsertbuffé serveras 16.00-17.45

Se mer information angående konsertbuffé på Uppsala Konsert & Kongress hemsida här

Arrangörer för Unlimited Chamber

Musik i Uppland och Uppsala Konsert & Kongress.