Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Uppsala Kammarsolister & Kristian Möller

Hem / Konserter / Uppsala Kammarsolister & Kristian Möller

Uppsala Kammarsolister & Kristian Möller

Torsdag 28 februari 19:00 | Biblioteket, Tärnsjö

Klassiska pärlor med bl a Mozarts klarinettkvintett.

100 kr. Förköp möjligt på Tärnsjö bibliotek

Klassiska pärlor med stråk och klarinett

Kristian Möller

Uppsala Kammarsolisters gäst, klarinettisten Kristian Möller, har en lång och gedigen karriär som solist och kammarmusiker.

Tillsammans bjuder de på ett blandat program med klassiska pärlor såsom Mozarts kända och älskade klarinettkvintett.

Program

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinettkvintett, K 581
  • Paul Hindemith: Klarinettkvintett, op. 30
  • Max Bruch: ur Stråkkvintett i a-moll

En av Sveriges främsta klarinettister

Kristian Möller är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han studerade för Sölve Kingstedt och Hermann Stefánsson. Han har även varit elev vid Guildhall School of Music and Drama i London och Bloomington School of Music i Indiana, USA. Sedan 2006 innehar han tjänsten som konsertmästare i Ar­méns Musikkår och är därutöver verksam som solist och kammarmusiker. Mellan 2001 och 2003 var Kristi­an Möller Sveriges Radio P2s Artist in Residence och spelade under den tiden in en stor del av repertoaren för klarinett och piano för P2. Han har varit solist med flera av Sveriges större orkestrar och sedan 2008 är han medlem av KammarensembleN, en av Sveriges mest etablerade ensembler för ny musik.

Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister är en av Sveriges främsta stråkensembler, turnerar ofta i såväl Sverige som utomlands och hörs regelbundet i Sveriges Radio P2. Slående är ensemblens stiltrogenhet, oavsett om den framför barock, klassisk, romantisk eller senare musik. De har gjort ett flertal uppskattade konserter runtom i länet och i uppdraget inom länsmusiken även uppdrag inom kultur i vården. Som konsertmästare respektive stämledare utgör medlemmarna stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Uppsala Kammarsolister består av Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Nils-Erik Sparf, violin Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello.

Arrangörer

Heby kommun och Tärnsjö bibliotek i samarbete med Musik i Uppland.
Kontakt arrangör, Tärnsjö bibliotek, Gabriella Friberg Westin tel. 070-220 09 60