Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Konsert

Våryra

Hem / Konserter / Våryra

Våryra

Torsdag 11 maj 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarorkester. Virvlande toner avslutar orkestersäsongen.

310 kr, 260 kr, 120 kr

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Paul Mägi

Solist

Bernt Lysell, violin

Program

Béla Bartók (1881-1945): Violinkonsert nr 2
Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975): Symfoni nr 1 i f-moll, op 10

Säsongsavslutning med två mästerverk

Bernt Lysell, violin

Bernt Lysell, violin

Många virvlande toner avslutar orkestersäsongen i Uppsala med chefdirigent Paul Mägi och som solist Bernt Lysell, vår egen konsertmästare och medlem i Uppsala Kammarsolister.

Han är välkänd och mycket uppskattad i svenskt musikliv. Bernt Lysell har spelat världen över som konsertmästare i både Kungliga Filharmonikerna och i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Här får vi höra honom som solist i Bartóks andra violinkonsert. En fantastisk konsert som utmanar både solisten och orkestern. Violinkonserten kom till 1937 under en tid av oroligheter i Ungern och som kom att prägla Bartók i hans skapande. Uppsala Kammarorkester avslutar med ett mästerverk, Sjostakovitjs första symfoni.

På denna konsert avslutas också ett uppskattat 13-årigt samarbete med Paul Mägi som chefdirigent för Uppsala Kammarorkester. Paul Mägi har gjort flera avtryck med Uppsala Kammarorkester inte minst vad det gäller skivutgivning. Med serien Uppsala Kammarorkester live, blev det sammanlagt nio stycken utgivningar. Han höll Uppsala Kammarorkesters första konsert i huset för 10 år sedan och har gett Uppsalapubliken de stora verken och upplevelserna.

Konsertintroduktion

Konsertintroduktion torsdag 11 maj 18.20 – 18.40

Anders Lagerqvist berättar om Bartóks Violinkonsert nr 2
Entré: Uppvisande av konsertbiljett

Bild på Mägi

Paul Mägi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturkompis

Den här konserter ingår i projektet Kulturkompis. Det är studieförbundet Bildas projekt som ger nyanlända och etablerade svenska möjlighet att gå på kulturaktivitet tillsammans. Kontakta Bilda för mer information, här är en länk till hemsidan Kulturkompis