Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Ny säsong med Uppsala Kammarorkester

Hem / Om oss / Nyheter / Ny säsong med Uppsala Kammarorkester

Pressmeddelande från Musik i Uppland

Matilda Paulsson, mezzosopran

Matilda Paulsson

Spännande nya dirigenter och prisbelönta solister

Den 7 september startar säsongen upp för Uppsala Kammarorkesters serie för säsongen 2017-2018 i Uppsala Konsert & Kongress. Den innehåller flera nya dirigentbekantskaper och solister. Välkända verk såsom Sibelius violinkonsert och Beethovensymfoni men orkestern spelar även nyare verk och flera av kvinnliga kompositörer.

Som hyresgäst i Uppsala Konsert & Kongress har Uppsala Kammarorkester varit en självklar del i konserthusets 10 åriga historia. Många har uppskattat de varierade konsertserierna och denna säsong får uppsalapubliken flera intressanta programpunkter med intressanta unga dirigenter och framgångsrika solister. Säsongsstart äger rum den 7 september tillsammans med dirigenten Gérard Korsten och som solist hör vi mezzosopranen Matilda Paulsson. Efter öppningsmusik av Schubert så får vi höra sånger av Alma Mahler och Alban Berg och som avslutning en Haydnsymfoni.

Konsertserie med tio konserter

Säsongen innehåller nio konserter plus ett gästspel av Kungliga Hovkapellet. Bland annat kommer Uppsala Kammarorkester att uppmärksamma Finlands 100 års jubileum med Sibelius violinkonsert. Som violinsolist hörs då den lovande talangen Tobias Feldmann och konserten leds av den unga dirigenten Giedré Slekyté från Litauen. Den efterfrågade dirigenten Rebecca Miller kommer den 23 november och framför Amy Beach pianokonsert med Danny Driver som solist. En festlig trettondagsafton får vi också med Anne Sofie von Otter, Elin Rombo och Trio X.

Sångerskan Anne Sofie von Otter

Anne Sofie von Otter

Under våren forsätter det varierade programmet och spännande solister såsom unga violinisten Guro Kleven Hagen och en av världens främsta cellister Torleif Thedéen.

För mer information

Mona Gunnarsson, orkesterchef, 018-17 19 36 eller 070-238 35 40, mona.gunnarsson@musikiuppland.se

Veronika Savolainen, kommunikation- och marknadsansvarig, 018-17 19 34
veronika.savolainen@musikiuppland.se

Se hela programmet för Uppsala Kammarorkester på denna länk

Uppsala Kammarorkester