Till innehåll på sidan

Trio X med Nils Landgren

Hem / Konserter / Knivsta

Ett unikt konsertmöte mellan trombonisten och sångaren Nils Landgren och Trio X! Här utlovas godbitar från olika epoker och en variation i stilar och uttryck där det mesta kommer att omfamnas. Programmet har en personlig prägel av proffsmusikerna på scen där mötet med publiken står i fokus.

Nils Landgrens breda musikliv inom jazz, hip hop, funk, soul och rock kommer tillsammans med Lennart, Per och Jocke i Trio X skapa en unik och svängig konsert där ingen lämnas oberörd. Missa inte när en ikon inom internationellt musikliv möter en av Sveriges mest välrenomerade pianotrios!

Den röda trombonen

Nils Landgren
Nils Landgren. Foto: Steven Haberland

Och vem är Nils Landgren? Den röda trombonen har blivit ett signum för Nils Landgren som upptäckte instrumentet vid 13-års ålder.

En klassisk start

Han startade karriären med att studera klassisk trombon men efter ett möte med folkjazzpionjären Bengt-Arne Wallin gick han över till improvisation och började utveckla sitt eget spel. Han kom att turnera med dåtidens framgångsrika toppliste-artister såsom Björn Skifs och 1981 fick Nils en inbjudan av Thad Jones till ett storbandsprojekt.

Internationell karriär

Sedan dess har Nils arbetat inom de flesta genrer som rock, funk, soul och hip-hop. Han har haft många olika uppdrag i Tyskland såsom i NDR Bigband i Hamburg, och har släppt en femtiotal album som huvudartist och vid det tyska skivbolaget ACT.

Nils Landgren. Foto: Mattias Klum

Det finns mycket mer i Nils Landgrens meritlista med aktiviteter i storband också i Sverige och konstnärlig ledare för Jazz Baltic Festival. Dessutom har han fått två medaljer från kung Carl Gustaf och är doktor vid universitetet i Karlstad och professor vid Hochschule für Musik und Theater i Hamburg.

Trio X

Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Trio X består av Lennart Simonsson, piano
Joakim Ekberg, trummor och Per V Johansson, bas.

Trio X

Upptäck mer om Nils Landgren och Trio X

Arrangör

Konserten arrangeras av Låtar och Läten och Knivsta kommun i samarbete med Musik i Uppland.

Vid frågor, kontakta Karin Blombäck: 070 – 617 12 63