Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Tjena känslor

Hem / Om oss / Nyheter / Tjena känslor

Just nu är Sexton strängar ute och spelar för barn runtom i länet med produktionen Tjena känslor.

Stråkkvartetten Sexton strängar

Ensemblen har hyllats av elever och pedagoger. En fikapaus efter konserterna hinner de med hos Musik i Uppland, så vi passade på att ställa fyra korta frågor

Vilka är ni?

Vi är en stråkkvartett som gör barnföreställningar. Just nu är vi i Uppland och spelar för förskolebarn.

Ni har mött en hel del barn i länet med konserten ”Tjena känslor” och kommer att möta flera med er musik hur har det mötet varit?

Det har varit jätteroligt att träffa barnen. Det är en föreställning där barnen deltar, sjunger, dansar och interagerar. Extra roligt var det när vi spelade på ett äldreboende dit barnen också kom. Ett tjugotal äldre fanns då med i publiken.

Kan man via musiken hjälpa till att hantera känslor?

Musiken kan beröra vårt innersta och är en bra kanal till våra känslor. Vår konsert ”Tjena känslor” sätter igång tankar om känslor för barnen och pedagogerna har möjlighet att följa upp med vidare samtal om känslor. Flera barn kommer fram efteråt och berättar om saker som har hänt dem och vad de då har känt.

Har Sexton strängar mer på gång än ”Tjena känslor”?

Om några veckor ska vi göra vår föreställning ”Smaka på språket” i Småland. Den handlar om det svenska språket och tar upp begrepp såsom höger och vänster, alfabetet, veckodagarna, substantiv, adjektiv och verb m.m. Även den produktionen finns med i Musik i Upplands utbud.

Musikutbud för barn och unga

Denna produktion ingår i Musik i Upplands utbud med musik för barn och unga 2018. Om du är arrangör av konserter för barn så finns det flera produktioner att beställa under fliken Barn och ungdom. Du kan även kontakta producent Katarina Bonander på telefon 018-17 19 37.