Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Två abonnemang

Hem / Om oss / Nyheter / Två abonnemang

Musik i Uppland erbjuder två konsertabonnemang i Uppsala Konsert & Kongress – Orkesterabonnemang och Kammarmusikabonnemang för säsongen 2018-2019.

Att teckna abonnemang är ett fantastiskt sätt att möta levande musik. Välj din egen stol och njut av både moderna och klassiska verk tillsammans med Upplands egna musiker under ett helt år.

OrkesterabonnemangUppsala Kammarorkester sittandes i Stora salen

Tio konserter med Uppsala Kammarorkester. Med varm och stor orkesterklang och en stilbredd från tidig barock till samtida musik kan Uppsala Kammarorkester konsten att trollbinda sin publik. Orkestern är av många ansedd som en av Sveriges främsta.

Uppsala Kammarorkester grundades av Carl Rune Larsson och säsongen 2018-2019 firar den 50 år! I programmen under säsongen finns tillbakablickar men även uruppföranden och nya spännande solister. Tre chefdirigenter, Gérard Korsten, Howard Shelley och Paul Mägi, som har haft stor betydelse för Uppsala Kammarorkester  gästdirigerar under säsongen och Mendelssohns Elias framförs tillsammans med S:t Jacobs Kammarkör och mycket mer.

Mer om abonnemang

Kammarmusikabonnemang

Sex konserter med Uppsala Kammarsolister som består av Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello.Uppsala Kammarsolister

Ensemblen har en mycket uppskattad serie i Uppsala Konsert & Kongress och konserterna dubbleras numera i Stockholm på Konstakademien. Serien i Uppsala bjuder i år på sex musikaliska salonger, där stora mästare som Bach, Stravinsky och Britten finns med men också samtida såsom en kvartett av Tarrodi och ett uruppförande av Elghs stråkkvartett.

Gäster under säsongen är Kristina Hammarström, mezzosopran, Björn Gäfvert, cembalo, Zlata Chochieva, piano och Andreas Brantelid, cello.

Mer om abonnemang