Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Välkommen Natalie Gourman Syberg, ny producent på Musik i Uppland

Hem / Om oss / Nyheter / Välkommen Natalie Gourman Syberg, ny producent på Musik i Uppland

Vi hälsar Natalie Gourman Syberg varmt välkommen till Musik i Uppland! Natalie har i dagarna tillträtt som producent för Musik i Upplands ensembler Linnékvintetten och Uppsala Kammarsolister. Här följer 3 frågor till Natalie.

  1. Vem är Natalie Gourman Syberg
Natalie Gourman Syberg, ny producent på Musik i Uppland

Jag är pianist och har turnerat mycket i kammarmusiksammanhang i både Sverige och Norge. Bodde tidigare i London där jag utbildat mig och spelat. Genom åren har jag tagit initiativ till olika kammarmusikprojekt och har även gjort mycket konferencieruppdrag på konserter, eftersom jag tycker att det är så otroligt kul att berätta och prata om musik.
Jag bor i Stockholm tillsammans med min man som är violinist och våra två barn.

2. Vad lockade dig till tjänsten som producent på Musik i Uppland?

Jag lockades av att det är en arbetsplats som har blandningen mellan det kreativa och musikaliska å ena sidan och det administrativa å andra sidan. Och att det är en händelserik miljö där man får följa en produktion från ax till limpa.

Mer generellt var jag också redo för en ny fas i livet, att gå till en arbetsplats, träffa kollegor, ha fasta arbetstider och så vidare. Med två små barn där hemma passar det väldigt bra nu. Livet som pianist är väldigt spännande, livat, utmanande och roligt, men är också ett ganska ensamt liv med mycket tid borta från hemmet. Jag är fortfarande bokad för uppdrag som pianist och konferencier framöver men är väldigt glad över att nu få befinna mig i mer av ett konstant sammanhang på Musik i Uppland.

3. Har du någon relation/koppling till Uppsala län? 

Jag har varit här och spelat kammarmusik i Sal B på UKK och även framträtt i Domkyrkan. Uppsala är en väldigt fin stad där det händer mycket kul saker på kultursidan, och jag skulle kunna nämna att jag är ett stort fan av Tornmusiken med Linnékvintetten, sådana gamla traditioner är fint att de lever vidare.

Men även om jag inte hunnit bygga en relation med Uppsala län och dess invånare än ser jag mycket fram att göra det i min roll som producent för Linnékvintetten och Uppsala Kammarsolister!