Välkommen till

Trio X

Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer.

,

Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor

Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands.

Trio X är en mångsidig ensemble och som inom länsmusiken arbetar med många olika projekt. Spelningar på jazzklubbar, konserthus och stora festivaler varvas med konserter i klassrum och inom vård och omsorg. Musikerna fungerar även som inspirationskälla och lärare till amatörgrupper. Trion har ett flertal uppskattade produktioner riktade till barn och ungdomar och har haft ett flerårigt samarbete med kompositören Per Egland inom skapande skola.

Ensemblen består av Lennart Simonsson piano, Per V. Johansson bas och Joakim Ekberg trummor, alla tre med gedigna karriärer med engagemang i  många olika musikaliska sammanhang. Lennart har bland annat medverkat som arrangör och kapellmästare vid exempelvis Stockholms Stadsteater och Göta Lejon. Per har spelat med bland andra Monica Törnell New Band och Mikael Råbergs storband, samt varit ständig medlem i Sven Bertil Taubes Gröna Lundorkestern. Joakim har turnerat runt om i världen, medverkat på en rad skivinspelningar och samarbetat med stora svenska och internationella jazzmusiker.

Bland Trio X många samarbetspartners kan nämnas Svante Henryson, Bengan Janson, Meta Roos, LaGaylia, Mikael Samuelson, Claes Janson och Jojje Wadenius. Trion samarbetar även med körer såsom Orphei Drängar i populära Caprice, samt orkestrar som Uppsala Kammarorkester och Kungl. Filharmoniska Orkestern. Vid ett flertal tillfällen har trion turnerat i Estland med den estniske stjärnsaxofonisten Lembit Saarsalu. 2012 bjöds de in till internationell jazzfestival i Kursk.

Sedan 2010 är trion värdar och moderatorer i en mycket populär konsertserie i Uppsala Konsert & Kongress – Carte Blanche, en konsert med dubbelt överraskningsmoment i form av hemliga gäster. Tradition har även julkonserter i Uppsala Missionskyrka blivit. Samarbete med Uppsala Stadsteater har bl a resulterat i medverkan i föreställningen, Soundtrack of your life.

Uppsala Nya Tidnings läsare röstade fram musikgruppen Trio X till kvartalets kulturprofil. Läs artikeln i UNT

Kontakt

Katarina Bonander, producent
Klicka för att skicka e-post

Tel: 018-17 19 37, Mobil: 070-580 37 63