Aktuella produktioner

Trio X arbetar kontinuerligt med olika program och utvecklar ständigt nya konserter med intressanta artister eller som enbart trio. Ledordet för ensemblen i programarbetet är nyfikenhet och kreativitet, ofta genreöverskridande.

Här listas Trio X aktuella produktioner som du som arrangör är välkommen att beställa. Du kan även höra av dig till ensemblens producent för att få fler uppslag.

Information, pris och bokning kontakta:

Katarina Bonander, producent
Tel: 018-17 19 37 Mobil: 070-580 37 63
Klicka här för att skicka mejl


Folk & Jazz

Meta Roos

Meta Roos

Trio X samarbetar med sångerskan Meta Roos

En av Sveriges främsta sångerskor inom jazz-blues-revy-visa, Meta Roos, tilldelades det fina priset – Jan Johanssonstipendiet 2018. Det blev upprinnelsen till ”Folk & Jazz”, ett album på svenska i Jan Johanssons anda och en hyllning till svenskt musikarv!

Och som så många gånger tidigare så samarbetar Meta Roos med Trio X. Tillsammans har dom skapat svängiga nytolkningar av traditionella folkvisor såsom Visa från Utanmyra , Höök Olles polska och Allt under himmelens fäste, men också spännande versioner av t ex danska melodifestivalettan Dansevise och Oscar Lindbergs vackra Fädbodpsalm. Hör Meta Roos och Trio X live! Konserten svänger lika mycket och sprudlar dessutom av scennärvaro och smittande spelglädje.

Skivomslag Folk & Jazz Trio X Meta Roos

Klicka på bilden för att lyssna till albumet på Spotify

Ur recensioner av Folk & Jazz

”Det är musikaliskt/sångligt uttrycksfullt, humoristiskt, för att inte säga burleskt och ibland nästan vemodigt vackert. Med ett innehållsligt rikt och mångfacetterat låtmaterial har Meta Roos med utmärkt triokomp lämnat ett övertygande bidrag till den svenska sommarmusiken.” LO Rindberg LT Östersund.

”Trio X … klarar den svåra balansgången att spela denna folkliga jazz på sitt sätt, arvet kan nog annars kännas tungt. Och Meta Roos sjunger med fin frasering och tydlig artikulation, med en egen stämma, stark och varm.” Lira sept. 2019

Säljblad

Ladda ner säljtexten som pdf här. 


AtonementFlygel, kontrabas, trumset

Konserten bygger på musiken från Trions senaste skiva Atonement som gavs ut 2017. Titeln är hämtad från en komposition av pianisten Lennart Simonsson och betyder försoning. Egna kompositioner blandas med tolkningar av låtar som John Williams Theme from Shindler´s List, Burt Bacharachs Raindrops Keep Fallin´on My Head och Send in the Clowns av Stephen Sondheim.

Atonement finns tillgänglig att köpa på CD och att lyssna till på Spotify.
Klicka här för information om hur du köper albumet.
Klicka här för att lyssna till Atonement på Spotify.


Träumerei

Trio X tolkar välkänd klassisk musik.

I den här konserten tolkar Trio X välkänd klassisk musik. Lätta, eleganta och drömlika jazztolkningar som också finns utgiven på cd. Trion tänjer på gränser och tar tag i den klassiska musiken med lekfullhet och kreativitet. Vi känner igen musiken men vi hör också att den är mer fri i Trions tolkning.
Träumerei passar även för ungdomar i åldrarna 12-19 år.

Mer information om Träumerei (pdf)

Träumerei finns tillgänglig att köpa på CD och att lyssna till på Spotify.
Klicka här för information om hur du köper albumet.
Klicka här för att lyssna till Träumerei på Spotify.


In dulci jubilo

Julkonsert med Trio X

En vackert klingande julkonsert med blandade julvisor, psalmer och eget material. Redan 2003 spelades flera av låtarna in på julskivan In dulci jubilo. En mycket stämningsfull och värmande musikstund i de mörka månaderna före jul.

In dulci jubilo finns tillgänglig att köpa på CD och att lyssna till på Spotify.
Klicka här för information om hur du köper albumet.
Klicka här för att lyssna till In dulci jubilo på Spotify.


MelodikryssetTrio X håller i melodikryss

Vad är det för låt? Vem skrev den? Vem sjöng den? Här kan publiken vara med och melodikryssa eller bara njuta av musiken. Sång och samvaro blandas, en rolig och mycket populär konsertform där Trion för sjunde året i rad har satt ihop ett nytt kryss!


Jazzrazzia

Med piano, bas och trummor intar musikerna er skola/arbetsplats/event osv och fyller den med svängig jazz.

Här har Trio X skapat en interaktiv konsert som passar både som offentlig konsert men också på en skola eller arbetsplats. Med piano, bas och trummor kommer musikerna till er och spelar svängig jazz och förklarar: vad är musik? vad är improvisation? Det här är ett unikt tillfälle att möta professionella improvisationsmusiker som lekfullt delger sina kunskaper. Musikerna bjuder på sig själva och publiken får en underhållande och pedagogisk konsert.

Mer information om Jazzrazzia (pdf)


Trio X och Jojje Wadenius

Psalmer

Georg ”Jojje” Wadenius och Trio X

Konsert med stillsamma, vackra psalmer blandat med äventyrlig improvisation.

Trio X har under många år låtit sig inspireras av den svenska psalmboken. Bland annat finns flera psalmer
på deras julskiva från 2003 In dulci jubilo. Tillsammans med Georg ”Jojje” Wadenius har det här utvecklats till en konsert med stillsamma vackra psalmer blandat med äventyrlig improvisation. Trion och Jojje har spelat programmet runtom i hela Sverige och konserterna har blivit mycket uppskattade. En inspelning gjordes 2014 och albumet genomsyras av ett meditativt och stillsamt anslag som  lämpar sig för nattlig lyssning – eller när man vill varva ner.

Klicka här för information om hur du köper albumet.


Renässans- och barockmusikDan Laurin

Blockflöjtisten Dan Laurin & Trio X

Dan Laurin är en av världens ledande professionella blockflöjtister. Han är välkänd för sin klangkänsla, scennärvaro och unika förmåga att tolka såväl gammal som nutida musik vilket har gjort honom berömd över stora delar av världen. Med sin nyanserade spelstil har han inspirerat många tonsättare att skriva musik till honom och är en av världens mest intressanta företrädare för sitt instrument.
Tillsammans med Trio X framförs musik från olika genrer och tillsammans skapas spännande och inspirerande klanger. Några exempel på vad som framförs på konserten är ”Nude Ants Dance” komponerat av Lennart Simonsson för kammarorkester arrangerad för trio och blockflöjt, ”Dygdens principer” från 1300-talet som är ett av de allra tidigast noterade instrumentalmusikstyckena och ”Du går icke ensam” med musik av C.J.L Almqvist. Även svensk folkmusik ingår i repertoaren.
Det finns också möjlighet att ha med Anna Paradiso på cembalo. 2019 gavs konserten på festivalen Musica Felix i Foggia i södra Italien.


Mariasånger

Mikael Samuelsson & Trio XTrio X och Mikael Samuelsson

Mikael Samuelsson är operasångare och har haft ett omfattande och varierande verksamhetsfält i svenskt musikliv under många år. Under 1970- och 1980-talen framträdde Mikael som operasångare på Norrlandsoperan, Kungliga Operan och Drottningholmsteatern i bl.a. Rossinis Barberaren i Sevilla. Han har även arbetat med den nutida repertoaren, t ex medverkade han i uruppförandena av Sven-David Sandströms Requiem och Juloratorium. Mikael Samuelson har dock blivit allra mest känd och populär för huvudrollen i Andrew Lloyd-Webbers musikal Phantom of the Opera som gick på Oscarsteatern i Stockholm från hösten 1989 till våren 1995.

I den här konserten framför han dikterna om Jungfru Maria, skrivna av poeten och psalmdiktaren Bo Setterlind. Det är Mikael själv som har tonsatt dikterna som här framförs tillsammans med Trio X.


Svante Henryson & Trio XTrio X och Svante Henryson

Svante Henryson är jazzcellist, hårdrocksbasist och konstmusik-komponist. Han är flerfaldigt prisbelönt både som komponist och musiker, bland annat erhöll han Jazzkatten 2014 och Nordiska Rådets musikpris 2015. Svante har bl.a. komponerat tre cellokonserter, två elbaskonserter samt det samiska oratoriet Vidderna Inom Mig. Har spelat in och turnerat med Oslo Filharmonien, Yngwie Malmsteen, Elvis Costello, Anne Sofie von Otter, Steve Gadd m fl.


Soul, jazz och visaLaGaylia Frazier

LaGaylia & Trio X

LaGaylia Frazier, Sveriges souldrottning, möter Trio X i en konsert med mycket soul, en del inslag av jazz och en och annan visa. Trio X från Musik i Uppland har många musikstilar med i sitt bagage, och en hjärtevarm känsla i sitt spel, så visst blir det en konsert med massor av själfylld musik.

LaGaylia har med sin fantastiska röst gjort sig känd från en mängd scener och sammanhang. Efter 20 år i musikbranchen har hon hunnit med konserter, musikalframträdanden, TV-program och mycket annat. Hon har varit med i två Melodifestivaler, i Så skall det låta, vid Stockholms jazzfestival och nu senast i Let’s Dance.


Visor och underfundigheter

Bengan Jansson & Trio X

Bengan Jansson vurmar för visan, den svängiga såväl som den vemodiga. Gärna med texter som berör och som får lyssnaren att känna igen sig i livets alla skiften. Det serveras visor av Stefan Demert, Allan Edwall samt många andra, och med Trio X står även jazzen i fokus. Allt varvat med lite underfundigheter.

Bengan Janson började spela dragspel som åttaåring och sedan har det följt honom genom livet. Vi har hört honom i Östen med Resten, Svenska Lyxorkestern och med en mängd andra grupper och musiker.


Tenorsax, flöjt och klarinett

Magnus Lindgren

Magnus Lindgren & Trio X

Magnus Lindgren är utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärna. Han har prisats flerfaldigt, däribland med en Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl. och haft uppdrag både som kompositör, arrangör och solist. Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med ett antal internationellt erkända musiker, däribland Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks. 2017 släppte Magnus Lindgren sitt femte album ”Stockholm Underground”. Även om han visat många gånger att han är en brilliant saxofonist så får vi på denna inspelning ett prov på att han även är en av Europas främsta jazzflöjtister!


Tage Danielsson – Den sanne humanistenTrio X och Claes Janson

Claes Janson & Trio X

14 år gammal gjorde Claes Janson både sin första folkparksturné och första EP-skiva. Sedan har han i över 50 år – som han själv beskriver det – ”sjungit sig genom livet”. Han har framträtt med ett oräkneligt antal artister på ett lika oräkneligt antal scener, jazzklubbar och estrader. När han erhöll Cornelisstipendiet löd motiveringen: ”…ett bluestroll som vidgat den svenska jazzsångens domäner och som sjunger Ray Charles och ’Blott ett ögonblick i sänder’ med samma mjuka sträva studsande rytm, en tvillingsjäl till Monica Zetterlund…”

Claes Janson beskriver detta projekt så här: ”Tage Danielson är en av de personer jag saknar mest, faktiskt dagligen. ’Han fattas mig’ som Mattis sa när Skalle-Per dött, i filmen Ronja Rövardotter. Tage var den sanne humanisten och jag har satt ihop ett program med hans texter som jag med glädje ska framföra tillsammans med Trio X. Vi framför låtar som As time goes by, Fläska på med musik, Ett glas öl och annat såväl lättsamt som allvarligt ur de många revyproduktionerna. Det kan också bli kända örhängen som Lasse Färnlöfs Att angöra en brygga och Toots Thielemanns Bedårande sommarvals, samt något ur operan Animalen.


Solen strålar ner på dig

Matilda Bådagård, Magnus Båge och Trio X

Målgrupp 6-9 år

Konsert med sångerskan Matilda Bådagård, flöjtisten Magnus Båge och Trio X. Vi får höra sånger såsom Huvudknoppen, Apan Ada, Solen strålar ned på dig och som är några av titlar på Magnus Båges nya barnsånger med vackra texter av Karin Andersens och Lennart Hellsing. Barnsångerna har stor genrebredd och det finns material att skicka ut i förväg.


 Livet är nu

Georg ”Jojje” Wadenius & Trio XTecknad familj

Målgrupp 3-9 år

Gitarristen Jojje Wadenius och jazzensemblen Trio X framför en musikalisk och poetisk hyllning till livet här och nu: till små och stora stunder, kärlek, tokerier och sorg. Låtar som handlar om hundar och pizza, om att känna sig arg eller ledsen och om NU, som svisch, just försvann. Konserten är baserad på den nyutgivna musikboken Livet är nu med dikter av Lotta Olsson och musik av Jojje Wadenius samt bilder av Charlotta Ramel.

Läs mer om konserten här.