Aktuella produktioner

Trio X arbetar kontinuerligt med olika program och utvecklar ständigt nya konserter med intressanta artister eller som enbart trio. Ledordet för ensemblen i programarbetet är nyfikenhet och kreativitet, ofta genreöverskridande.

Här listas några av trions aktuella produktioner som du som arrangör är välkommen att beställa. Du kan också höra av dig till ensemblens producent för att få fler uppslag.

Information, pris och bokning kontakta:

Katarina Bonander, producent
Tel: 018-17 19 37 Mobil: 070-580 37 63
Klicka här för att skicka mejl


Atonement

Konserten bygger på musiken från Trions senaste skiva Atonement som gavs ut 2017. Titeln är hämtad från en komposition av pianisten Lennart Simonsson och betyder försoning. Egna kompositioner blandas med tolkningar av låtar som John Williams Theme from Shindler´s List, Burt Bacharachs Raindrops Keep Fallin´on My Head och Send in the Clowns av Stephen Sondheim.

Atonement finns tillgänglig att köpa på CD och att lyssna till på Spotify.
Klicka här för information om hur du köper albumet.
Klicka här för att lyssna till Atonement på Spotify.


Träumerei

Trio X tolkar välkänd klassisk musik.

I den här konserten tolkar Trio X välkänd klassisk musik. Lätta, eleganta och drömlika jazztolkningar som också finns utgiven på cd. Trion tänjer på gränser och tar tag i den klassiska musiken med lekfullhet och kreativitet. Vi känner igen musiken men vi hör också att den är mer fri i Trions tolkning.

Mer information om Träumerei (pdf)

Träumerei finns tillgänglig att köpa på CD och att lyssna till på Spotify.
Klicka här för information om hur du köper albumet.
Klicka här för att lyssna till Träumerei på Spotify.


In dulci jubilo

Julkonsert med Trio X

En vackert klingande julkonsert med blandade julvisor, psalmer och eget material. Redan 2003 spelades flera av låtarna in på julskivan In dulci jubilo. En mycket stämningsfull och värmande musikstund i de mörka månaderna före jul.

Klicka här för information om hur du köper albumet.
Klicka här för att lyssna till In dulci jubilo på Spotify.


 MelodikryssetTrio X håller i melodikryss

Vad är det för låt? Vem skrev den? Vem sjöng den? Här kan publiken vara med och melodikryssa eller bara njuta av musiken. Sång och samvaro blandas, en rolig och mycket populär konsertform där Trion för sjunde året i rad har satt ihop ett nytt kryss!


Jazzrazzia

Med piano, bas och trummor intar musikerna er skola/arbetsplats/event osv och fyller den med svängig jazz.

Här har Trio X skapat en interaktiv konsert som passar både som offentlig konsert men också på en skola eller arbetsplats. Med piano, bas och trummor kommer musikerna till er och spelar svängig jazz och förklarar: vad är musik? vad är improvisation? Det här är ett unikt tillfälle att möta professionella improvisationsmusiker som lekfullt delger sina kunskaper. Musikerna bjuder på sig själva och publiken får en underhållande och pedagogisk konsert.

Mer information om Jazzrazzia (pdf)

 


Meta Roos

Folkjazz på svenska med Meta Roos och Trio X

Jazz och härliga folksånger med sångerskan Meta Roos.

Jazz och härliga folksånger med sångerskan Meta Roos och Trio X. Tillsammans har de tagit fram ett noga urval av fina folkvisor som spelades in på våren 2019 och finns utgivna på plattan Folk&Jazz. Med en grund i jazzmusiken sätter de en stark folkmusikkaraktär på låtarna. Konserten sprudlar av scennärvaro och smittande spelglädje. 2009 fick Meta Roos Monica Zetterlundpriset och 2018 Jan Johansson-stipendiet.


Trio X och Jojje Wadenius

Psalmer med Georg ”Jojje” Wadenius och Trio X

Konsert med stillsamma, vackra psalmer blandat med äventyrlig improvisation.

Trio X har under många år låtit sig inspireras av den svenska psalmboken. Bland annat finns flera psalmer
på deras julskiva från 2003 In dulci jubilo. Tillsammans med Georg ”Jojje” Wadenius har det här utvecklats till en konsert med stillsamma vackra psalmer blandat med äventyrlig improvisation. Trion och Jojje har spelat programmet runtom i hela Sverige och konserterna har blivit mycket uppskattade. En inspelning gjordes 2014 och albumet genomsyras av ett meditativt och stillsamt anslag som  lämpar sig för nattlig lyssning – eller när man vill varva ner.

Klicka här för information om hur du köper albumet.


Flöjtisten Dan Laurin & Trio XDan Laurin

Dan Laurin är en av världens ledande professionella blockflöjtister. Tillsammans med Trio X ger han en konsert med en mix av tidig musik, nya tongångar och improvisation. Det finns också möjlighet att ha med Anna Paradiso på cembalo. 2019 gavs konserten på festivalen Musica Felix i Foggia i södra Italien.

 


Mariasånger med Mikael Samuelsson & Trio XTrio X och Mikael Samuelsson

Mikael Samuelsson är operasångare och har haft ett omfattande och varierande verksamhetsfält i svenskt musikliv under många år. Under 1970- och 1980-talen framträdde Mikael som operasångare på Norrlandsoperan, Kungliga Operan och Drottningholmsteatern i bl a Rossinis Barberaren i Sevilla. Han har även arbetat med den nutida repertoaren, t ex medverkade han i uruppförandena av Sven-David Sandströms Requiem och Juloratorium. Mikael Samuelson har dock blivit allra mest känd och populär för huvudrollen i Andrew Lloyd-Webbers musikal Phantom of the Opera som gick på Oscarsteatern i Stockholm från hösten 1989 till våren 1995.

I den här konserten framför han dikterna om Jungfru Maria, skrivna av poeten och psalmdiktaren Bo Setterlind. Det är Mikael själv som har tonsatt dikterna som här framförs tillsammans med Trio X.


Produktioner för barn och ungdomar

Trio X har flera program som riktar sig till barn och ungdomar, här i länken nedan kan du se hela vårt utbud.

Läs mer om våra produktioner för barn och ungdomar.