Aktuella produktioner

Trio X arbetar kontinuerligt med olika program och utvecklar ständigt nya konserter med intressanta artister eller som enbart trio. Ledordet för ensemblen i programarbetet är nyfikenhet och kreativitet, ofta genreöverskridande.

Här listas några av trions aktuella produktioner som du som arrangör är välkommen att beställa. Du kan också höra av dig till ensemblens producent för att få fler uppslag.

Information, pris och bokning kontakta:

Katarina Bonander, producent
Tel: 018-17 19 37 Mobil: 070-580 37 63
E-post


Psalmer med Georg ”Jojje” WadeniusTrio X och Jojje Wadenius

Konsert med stillsamma, vackra psalmer blandat med äventyrlig improvisation.

Trio X har under många år låtit sig inspireras av den svenska psalmboken. Bland annat finns flera psalmer
på deras julskiva från 2003 In dulci jubilo. Tillsammans med Georg ”Jojje” Wadenius har det här utvecklats till en konsert med stillsamma vackra psalmer blandat med äventyrlig improvisation. Trion och Jojje har spelat programmet runtom i hela Sverige och konserterna har blivit mycket uppskattade.

En inspelning gjordes 2014 och albumet genomsyras av ett meditativt och stillsamt anslag som  lämpar sig för nattlig lyssning – eller när man vill varva ner.

– ”Jojje” är en riktig ädelmusikant och att få förmånen att spela med honom är otroligt roligt!, säger Per i Trio X. Vi har alltid tyckt om att spela psalmer instrumentalt i trion och att göra det med Jojje öppnar helt nya dimensioner.


Träumerei

Trio X tolkar välkänd klassisk musik.

Lätt, elegant och drömlika jazztolkningar! Trio X botaniserar i välkända klassiska pärlor och gör dem till sina. Flera av tolkningarna spelades in på cd 2012. ”Träumerei” finns även som produktion riktad till ungdomar.

Här är korta exempel på konserten riktad till ungdomar från youtube:

Mer information om Träumerei (pdf)

Träumerei på CD/Spotify


Folkjazz på svenska med Meta RoosMeta Roos

Jazz och härliga folksånger med sångerskan Meta Roos.

Trio X och Meta Roos har jobbat en hel del tillsammans genom åren och till det här programmet har de tagit fram ett noga urval av fina folkvisor tillsammans. Med en grund i jazzmusiken sätter de en stark folkmusikkaraktär på låtarna. Lägg därtill en
scennärvaro och smittande spelglädje.

Så här säger Meta Roos om produktionen: ”Jag har länge gått och närt en dröm – att få sjunga på svenska! Dala-arvet gav sig till
känna och när jag fick Monica Zetterlundpriset 2009 fick jag många idéer. Det är med stor glädje och respekt jag tar mig an fina folkmelodier. Lika stor glädje är att få skapa musik med Trio X.”


Jazzrazzia

Med piano, bas och trummor intar musikerna er skola/arbetsplats/event osv och fyller den med svängig jazz.

Vad är musik? Vad är improvisation? Trio X visar och förklarar.

Mer information om Jazzrazzia (pdf)

Se film om Jazzrazzia.


Produktioner för barn och ungdomar

Trio X har flera program som riktar sig till barn och ungdomar, här i länken nedan kan du se hela vårt utbud.

Läs mer om våra produktioner för barn och ungdomar.