Till innehåll på sidan
Flygel, kontrabas och trumset
Trio X

Carte Blanche

Hem / Våra ensembler / Trio X / Carte Blanche

Ett unikt koncept

På hösten 2010 tog Musik i Uppland och Uppsala Konsert & Kongress ett kliv ut på ett gemensamt oskrivet blad med en ny konsertserie – Carte Blanche.

Trio X i kombination med Uppsala Konsert & Kongress unika lokal i Sal D blev det vinnande konceptet i samarbetet. Med Trio X som curators har många intressanta gäster bjudits in och publiken har fått uppleva många spännande musikmöten. Konserterna i restaurangen har alltsedan starten varit en succé.

Allt är hemligt och överraskningsmomentet dubbelt! Trio X i sal D på Carte Blanche

Två gäster bjuds in och är hemliga för publiken, en av gästerna ombes att bjuda in ytterligare en gäst som blir hemlig även för trion. Idén med Carte Blanche är att med de hemliga gästerna lämna öppet för lekfullheten och det opretentiösa, där den avspända och musikantiska atmosfären tillåts sprida sig från scenen ut till den stora publiken. Samtidigt har de spontana infallen och det som uppstår i stunden vid de tidigare Carte Blanche-konserterna visat på den oerhörda musikalitet som finns hos både Trio X och de gästande artisterna.

Stor förväntan finns också hos publiken som ofta börjar strömma till Uppsala Konsert & Kongress restaurang redan när restaurangen öppnar kl 14. Det gäller med andra ord att vara ute i god tid!

Datum hösten 2022

Lördag 27 augusti kl 16

Lördag 12 november kl 16

Lördag 17 december kl 16

Gäster säsong 20/21

Gäster som besökt Carte Blanche säsongen 2020/2021

2020-10-18
Lena Jonsson, fiol
Daniel Engman, sång
Sanna Martin, sång

2020-09-06
Joachim Bergström, sång
Klas Toresson, tenorsaxofon
Erik Tengholm, trumpet

Klicka här för att se samtliga gäster sedan 2010

Stöd från Musikens Hus Vänner

En tredje part i arrangemanget av Carte Blanche är Musikens Hus Vänner. Med stödet från föreningen är det fortsatt möjligt att bjuda på entrén till detta populära evenemang!