Välkommen till

Uppsala Kammarsolister

Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar.

,

Nils-Erik Sparf, violin
Klara Hellgren, violin
Brusk Zanganeh, violin
Ylva-Li Zilliacus, viola
Per Nyström, cello

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som består av några av Sveriges främsta musiker.

I Uppsala Kammarsolister ingår Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola och Per Nyström, cello. Som konsertmästare respektive stämledare utgör medlemmarna också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Som musikaliska grundbultar står Mozart och Brahms stråkkvintetter, de senare finns inspelade på en kritikerrosad cd från 2013. Uppsala Kammarsolister spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Ensemblens sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister altenerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket. Genom sin populära kammarmusikserie i Uppsala Konsert & Kongress, intar ensemblen en särställning i Uppsalas musikliv. Varje år utarbetas en serie med sex nya unika välavvägda program, ofta tillsammans med välkända gästartister ur den yppersta kammarmusikeliten.

Säsong 2020/2021

Säsongen 2020-2021 utgår tyvärr kammarmusikserien, men ensemblen kommer att genomföra inspelningar i den mån det är möjligt. Inspelade konserter kan du se på MiU Live.

Inom uppdraget i länsmusiken ingår även ett flertal konserter runt hela länet i den så kallade Konsertkarusellen. Hösten 2020 besökte de länet med ett Beethovenprogram. Konserten i Lövstabruks kyrka filmades och finns att se på MiU Live.

Ett återkommande inslag är det uppskattade samarbetet med Tonsättarskolan på Gotland.

Kontakt

Kajsa Enqvistproducent
Klicka för att skicka e-post
Tel: 018-17 19 28, Mobil: 070-285 33 15