Välkommen till

Uppsala Kammarsolister

Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar.

,

Nils-Erik Sparf, violin
Klara Hellgren, violin
Brusk Zanganeh, violin
Ylva-Li Zilliacus, viola
Per Nyström, cello

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som består av några av Sveriges främsta musiker.

I Uppsala Kammarsolister ingår Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola och Per Nyström, cello. Som konsertmästare respektive stämledare utgör medlemmarna också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Som musikaliska grundbultar står Mozart och Brahms stråkkvintetter, de senare finns inspelade på en kritikerrosad cd från 2013. Uppsala Kammarsolister spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Ensemblens sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister altenerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket. Genom sin populära kammarmusikserie i Uppsala Konsert & Kongress, intar ensemblen en särställning i Uppsalas musikliv. Varje år utarbetas en serie med sex nya unika välavvägda program, ofta tillsammans med välkända gästartister ur den yppersta kammarmusikeliten.

Kommande säsong

Säsongen 2020-2021 utgår tyvärr kammarmusikserien, men ensemblen kommer att hålla anpassade konserter i Uppsala Konsert & Kongress Stora sal med 50 st i publiken. Dessa konserter dubbleras också i Stockholm på Konstakademien. Dessutom filmas de och kommer att kunna ses i efterhand.

Inom uppdraget i länsmusiken ingår även ett flertal konserter runt hela länet i den så kallade Konsertkarusellen. Hösten 2020 besöker de länet med ett Beethovenprogram. Se mer i kalendariet.

Ett återkommande inslag är det uppskattade samarbetet med Tonsättarskolan på Gotland.

Kontakt

Stefan Holmström, vik. producent
Klicka för att skicka e-post
Tel: 070-323 20 19