Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester 50 års jubileum
Konsert

Fri symfoni!

Hem / Konserter / Fri symfoni!

Fri symfoni!

Onsdag 8 maj 18:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

En timmes gratis vårkonsert! Dvořáks Symfoni nr 6 med Uppsala Kammarorkester.

Fri entré. Ingen biljett behövs.

Uppsala Kammarorkester bjuder på Antonín Dvořáks Symfoni nr 6.

Uppsala Kammarorkester firar 50 årRebecca Miller

Med anledning av Uppsala Kammarorkesters 50-års jubileum bjuder den in publik till en timmes konsert. Ingen biljett behövs, det är bara att komma förbi lagom till konserten. 

Den 9 maj är det orkestersäsongens sista konsert och som ett avslut i firandet så bjuder Uppsala Kammarorkester in för en extra lyssning av Dvořáks sjätte symfoni! Det är Rebecca Miller som dirigerar, Uppsala Kammarorkesters blivande chefdirigent. Från och med hösten 2019 tillträder hon rollen som chefdirigent, men hon har redan haft ett par lyckade samarbeten med Kammarorkestern.

Dvořák

Vi kommer att få höra en symfoni av den tjeckiske kompositören Antonín Dvořák. Den färdigställdes 1880 och såsom mycket annan musik av Dvořák så hörs folkmusikens klangvärld tydligt, det är en idylliskt och romantisk symfoni. Han förenar elegant den egna landsbygdens klangvärld med ett internationellt musikaliskt uttryck.

Så välkommen till att titta in i Uppsala Kammarorkesters värld med Rebecca Miller som guide!

Finalkonsert torsdag 9 maj

Säsongens avslutande konsert kl 19.00 på torsdag. Med dirigenten Rebecca Miller och även solist, Nils-Erik Sparf, violin. På programmet står en uvertyr av Grażyna Bacewisz och Miklós Rózsas Violinkonsert och så även åter Antonín Dvořáks Symfoni nr 6.

Läs mer om den konserten här.