Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Innan flykten

Hem / Konserter / Innan flykten

Innan flykten

Söndag 25 oktober 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarsolister spelar Bartók och Korngold. Gästar gör Bernt Lysell, viola och Erik Wahlgren, cello.

220 kr

Uppsala Kammarsolister

Béla Bartók

Béla Bartók

Gäster

Bernt Lysell, viola
Erik Wahlgren, cello

Program

Béla Bartók: Stråkkvartett nr 1
Erich Wolfgang Korngold: Stråksextett i D-dur op. 10

En vacker kvartett och senromantisk sextett

I Béla Bartóks tidiga verk finns inspiration från både Strauss och Debussy, så också i hans första stråkkvartett från 1908. En vacker, rytmisk och omväxlande kvartett.

Erich Wolfgang Korngolds fantastiska Stråksextett från 1914 är något av en favorit för Uppsala Kammarsolister, och den har funnits på repertoaren vid flera tillfällen. Sextetten är komponerad i senromantisk stil av en blott 17-årig tonsättare. Senare i livet emigrerade Korngold till USA där han bl a kom att bli en uppskattad filmmusikmakare i Hollywood.

Tidigare medlemmar gästar

Extra roligt är att Uppsala Kammarsolister denna eftermiddag gästas av två tidigare medlemmar i ensemblen, Bernt Lysell, viola och Erik Wahlgren, cello. Erik är numera anställd som solocellist vid Kungliga Hovkapellet.

Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister består av Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola och Per Nyström, cello. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Ensemblen spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Uppsala Kammarsolisters sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister altenerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress säkerställer ditt besök. Endast 50 st platser tillåts i salen och platserna för dessa har säkra avstånd. Det finns avståndsmarkeringar på golvet där det kan bli köer. UKK har också utökat städrutinerna i alla utrymmen och är extra noga med kontaktytor.

Huset öppnar kl 15.00 och dörrarna in till salen öppnas kl 15.30. I pausen kommer barerna att ha öppet där du kan köpa lättare förtäring. Här kan du med fördel göra en beställa i förväg då du anländer till huset. Så kom gärna i god tid.

Vid minsta symtom på förkylning/sjukdom så stanna hemma. Kontakta biljettkassan så snart du vet att du inte har möjlighet att gå på konserten och du får pengarna tillbaka.

Kontakt: Uppsala Konsert & Kongress 018- 727 90 00

Konsert på Konstakademien i Stockholm 24 oktober

Konserten dubbleras på Konstakademien i Stockholm 24 oktober kl 16.00. Läs mer om konserten här

 

Med reservation för ändringar