Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Intima röster

Hem / Konserter / Intima röster

Intima röster

Söndag 23 januari 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Sal B

Uppsala Kammarsolister spelar Sibelius och Beethoven.

220 kr (inkl. serviceavgift)

Uppsala Kammarsolister

Program

Jean Sibelius: Stråkkvartett i d-moll op. 56, Voces Intimae
Ludwig van Beethoven: Stråkkvintett i c-moll op. 104

Konserten genomförs enligt rådande restriktioner med avstånd mellan sällskap och kontroll av vaccinbevis. Med reservation för ändringar. 

Intimt samtal och bearbetad Beethovenkvintett

Storslagen musik i det lilla formatet! Både Beethoven och Sibelius är de stora symfoniernas mästare. Här lyfter Uppsala Kammarsolister fram ett par mästerverk för kvintett och kvartett.

Jean Sibelius

Jean Sibelius

Sibelius pärla

I Voces Intimae, börjar allt som ett varsamt intimt samtal mellan fiol och cello sen stämmer de övriga in i den femsatsiga stråkkvartetten och vi får höra Sibelius pärla från 1909. Tonsättaren själv var nöjd med resultatet och kvartetten blev omtalad.

Från pianotrio till stråkkvintett

En ung Beethoven i Wien ville imponera och skrev tre pianotrios 1795, varav den i c-moll kom att bli hans mest populära kammarmusikverk under hans samtid. 1817 bearbetade Beethoven den omtyckta trion vilket resulterade i denna fantastiska stråkkvintett.

Uppsala Kammarsolister

Nils-Erik Sparf, violin
Øyvor Volle, violin
Brusk Zanganeh, violin
Ylva-Li Zilliacus, viola
Per Nyström, cello

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som idag består av fem av Sveriges främsta musiker. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Läs mer om Uppsala Kammarsolister här.

Kulturkompis

Logga Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Läs mer om Kulturkompis här.