Till innehåll på sidan
Linnékvintetten
Konsert

Linnékvintetten i Domkyrkan

Hem / Konserter / Linnékvintetten i Domkyrkan

Linnékvintetten i Domkyrkan

Tisdag 30 juni 12:30 | Uppsala domkyrka

En halvtimmes konsert i Domkyrkan 23-27 juni & 30 juni - 4 juli. Varje dag ett nytt program.

Fri entré, begränsat antal platser

Program 30 juni | Nordiska folkvisor

Erikson: Fanfar till Uppsala stads 700-årsjubileum
Roman: ur Drottningholmsmusiken
Berge: Springar
Trad/Hägg: Tre Finska Folkvisor
Andresen: Suite Danica
Psalm 285 Det finns djup i Herrens godhet

Tornmusiken i ny skepnad

Linnékvintetten

Linnékvintetten

Linnékvintetten bjuder på konsert i Uppsala domkyrka under två veckor 23 – 27 juni, 30 juni – 4 juli, varje dag med ett nytt program

Sedan 1986 har Linnékvintetten förvaltat traditionen med Tornmusik, med spel från Uppsala domkyrkas torn med efterföljande konsert inne i kyrkan. Vi vill gärna fortsätta traditionen, men i år i en lite ny skepnad. För att undvika folksamling utomhus kommer ensemblen i år enbart att genomföra konserter inuti kyrkan. Publikantalet inne i kyrkan kommer även att begränsas för att följa de riktlinjer som råder.

Datumen för årets konserter är 23  – 27 juni och 30 juni – 4 juli, varje dag med ett nytt program. Se respektive konsert i kalendern för information om vad som spelas dag för dag.

Linnékvintetten

Linnékvintetten består av Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Lennart Stevensson, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba. Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så spelar Linnékvintetten med körer och har olika musikprojekt för barn. Ensemblen samarbetar gärna med olika artister och har ofta konserter i kyrksamanhang.
Läs mer om Linnékvintetten här.

Medeltida tradition

Musik från kyrkans torn är en medeltida tradition. Det var så kallade stadsmusikanter som vid bestämda tillfällen spelade ut över staden. Tornmusiken hade signalfunktioner, men användes även vid officiella högtidligheter, en förstärkning av kyrkomusiken eller som underhållning för stadsborna och den fick ibland ren konsertliknande karaktär. Repertoaren bestod av signaler, fanfarer, marscher, koraler och dansmusik.

Arrangörer

Tornmusiken är ett samarbete mellan Musik i Uppland, Uppsala domkyrka och Uppsala kommun.