Till innehåll på sidan
Erik Wahlgren, cello, Nils-Erik Sparf, violin, Susanne Magnusson, viola, Bernt Lysell, violin, Klara Hellgren, violin
Konsert

Midvinterpärlor

Hem / Konserter / Midvinterpärlor

Midvinterpärlor

Fredag 26 januari 19:00 | Österbybruks Herrgård

Uppsala Kammarsolister och cembalisten Björn Gäfvert bjuder på klassiska pärlor från Vivaldi till Piazzolla.

Thomas Lindroth tel. 070-202 31 60

Uppsala KammarsolisterBjörn Gäfvert, cembalo

Solist

Nils-Erik Sparf, violin

Gästmusiker

Björn Gäfvert, cembalo

Från Vivaldi till Piazzolla

Uppsala Kammarsolister bjuder på ett gnistrande program i vintertid. Publiken bjuds in till en frostig resa genom vinterns klassiska pärlor. Från Vivaldis Vintern ur de fyra årstiderna med Nils-Erik Sparf som solist, till Piazzollas eldiga beskrivning av vintern i Buenos Aires. Toner som värmer i början av året!

Nils-Erik Sparf är en av medlemmarna i Uppsala Kammarsolister men som i denna konsert även får verka som solist. Han har tidigare varit konsertmästare i Kungliga Hovkapellet och Kungliga Filharmonikerna men är sedan många år anställd vid Musik i Uppland som konsertmästare i Uppsala Kammarorkester och en av medlemmarna i Uppsala Kammarsolister.

Cembalisten Björn Gäfvert är organist vid Immanuelskyrkan i Stockholm. Han är även flitigt anlitad som cembalist, bland annat tillsammans med Drottningholms barockensemble och ibland i Uppsala Kammarorkester.

Uppsala Kammarsolister är en av Svergies främsta stråkensembler. Medlemmar är Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello. Mer om information om ensemblen hittar du i denna länk. 

Arrangörer: Vänföreningen Österbybruks Herrgård och Östhammars kommun i samarbete med Musik i Uppland.