Till innehåll på sidan
Konsert

Som på räls – vart är vi på väg?

Hem / Konserter / Som på räls – vart är vi på väg?

Som på räls – vart är vi på väg?

Torsdag 2 februari 19:00 | Tärnsjö Folkets Hus

Linnékvintetten bjuder in till en musikalisk frågesport. Ciceron: Gunnar Axelson Fisk

Biljettpris 80 kr, säljs vid entrén. Arrangörskontakt Monica Sverkersson tel. 070-315 27 11

Musik från olika epoker och genrer

Följ med Linnékvintetten på en musikalisk frågesport genom världen. Musikerna spelar tre olika verk med anknytning till en geografisk plats. Svårighetsgraden varierar. Du i publiken väljer själv om du vill vara med och gissa vilka slutdestinationerna är eller om du bara vill njuta av musiken.

Det blir ett blandat program med musik från olika epoker och genrer. Med på resan följer Gunnar Axelson Fisk som ciceron och ledsagare genom tävlingsmomenten.


Så här säger Alexander Skylvik om programmet

Alexander Skylvik

Berätta om konserten.

Det rör sig om en underhållande och utmanande stund med oss i Linnékvintetten. Hög igenkänningsfaktor och ett och annat ”aha”-moment blir det.

Hur går tävlingsmomentet till?

Vi söker tillsammans efter sex slutdestinationer, länder eller städer jorden runt, och under varje ”resa” spelas tre stycken musik på olika poängnivå. På tre poäng är musiken exempelvis mindre känd eller så är kopplingen mer långsökt. Även om inte själva kompositionen klingar bekant kanske tonspråket ger en ledtråd. Vid en poängsnivå är tanken att det ska vara någorlunda lätt uträknat. Men vi vet alla hur det är, i TV-soffan kan en ju alla svar.

Deltagande sker medelst svarstalong och man kan tävla själv, i lag eller inte alls!

Vad kan vi förvänta oss att höra för musik?

Av förklarliga skäl kan jag inte gå ut med titlar och kompositörer, det vore ingen vidare utmaning, eller hur? Det blir musik från hela världen och alla möjliga epoker, jag kan utlova höjdarmusik och många örhängen att nynna på framöver. Det blir även solistframträdanden ur kvintettens led, kanske något av det mer ovanliga slaget.


Linnékvintetten

Linnékvintetten

Linnékvintetten är Musik i Upplands uppskattade brassensemblen. Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så spelar ensemblen med barn, för barn, med körer och inom vårdsektorn. Och varje sommar sedan 30 år tillbaka framför ensemblen den uppskattade Tornmusiken från domkyrkans södra torn.

Linnékvintetten består av Alexander Lindh, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Elinor Berg, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba. Läs mer om Linnékvintetten här.

Arrangör

Konserten arrangeras av Tärnsjö Folkets Husförening i samarbete med Heby kommun och Musik i Uppland.

Kontakt arrangör: Monica Sverkersson tel. 070-315 27 11