Till innehåll på sidan
Trio X
Konsert

Trio X på Katalin

Hem / Konserter / Trio X på Katalin

Trio X på Katalin

Onsdag 18 augusti 19:00 | Katalin

Trio X spelar folkmusik på sitt eget sätt och nya melodier på Katalins terass.

Fri entré

Sensommarkonsert på Katalins terass

Trio X CD Trad. Arr

Trio X bjuder på en sommarkväll med folkmusiktoner och nya melodier.

Trio X  bjuder här på svensk folkmusik på sitt eget sätt. Det blir en bukett av traditionell svensk folkmusik samt några nyskrivna melodier i samma anda från deras senaste kritikerrosade album Trad. Arr.

Nytt album från våren 2021

Trion har gjort sig känd för personliga och nydanande tolkningar av äldre musik såsom psalmer och klassiska mästerverk.  Cd-produktionerna; Träumerei, Atonement och nu senast julskivan Veni Veni Emmanuel har nått en stor publik världen över, inte minst via Spotify. I våras fördjupade de sig i att tolka svensk folkmusik vilket mynnade ut i albumet Trad Arr. Ett album som är dedicerat till minnet av mästaren Jan Johansson.

Praktisk info

Fri entré. Insläpp kl 18.00.

Bordsbokning möjligt för matgäster i begränsad antal framför scenen. I övrigt drop-in i mån av plats. Kontakta Katalin för bokning och frågor om konserten.

Trio X

Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor

Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands.
Läs mer om Trio X