Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Uppsala Kammarsolister

Hem / Konserter / Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister

Torsdag 8 oktober 19:00 | Vittinge kyrka

Uppsala Kammarsolister hyllar Beethoven 250 år

Vid frågor kring konserten och biljetter kontakta Mats Carlson, 0730-53 18 02

Beethoven 250 årBeethoven

Uppsala Kammarsolister hyllar den jubilerande Beethoven med musik av kompositören själv samt Tebogo Monnakgotla och Molly Kien.

Tonsättare kommenterar Beethoven

För ett par år sedan beställde Uppsala Kammarsolister flera verk av svenska kompositörer med uppdrag att kommentera Ludwig van Beethovens sena stråkkvartetter. Och vad passar väl bättre än att framföra ett par av dessa tillsammans med verk av Beethoven under Beethovenåret 2020!

Grosse Fuge

Av Beethoven har Uppsala Kammarsolister valt att spela Stråkkvartett nr 16 op 135 och kommenterar den gör svenska tonsättaren Tebogo Monnakgotla med ”So Be It”. På programmet står också Beehovens Grosse Fuge, som är ett av Beethovens främsta kammarmusikverk. Tonsättaren Molly Kien har kommenterat fugan med titeln ”A Confusion of Babel”, i musiken kan man höra teman från Grosse Fuge återkomma genom hela stycket.

Uppsala Kammarsolister

Nils-Erik Sparf, violin
Klara Hellgren, violin
Brusk Zanganeh, violin
Ylva-Li Zilliacus, viola
Per Nyström, cello

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som idag består av fem av Sveriges f rämsta musiker. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Läs mer om Uppsala Kammarsolister här.

Arrangör/information

Arrangeras av Vittinge Byalag och Heby Kommun. Vid frågor kring konserten kontakta Mats Carlson, 0730-53 18 02