Till innehåll på sidan
Nyhet

Turné för unga artister

Hem / Om oss / Nyheter / Turné för unga artister

I december 2023 sjösatte Musik i Uppland och Tierps kommun, ett nytt projekt på kulturhuset Möbeln i Tierp som vi kallar för ”Open Stage”. Grundtanken med Open Stage är att skapa speltillfällen för unga musiker där de får framträda med egna låtar samt egen musik.

Open Stage blev mycket uppskattat av publiken och alla medverkande. Vilket nu resulterat i en miniturné för två av akterna från denna kväll.

De som åker ut på en tredagarsturné i Tierp/Östhammar är en gitarrduo, Arvid och Felix och Hampus och Ragna som även vunnit regionfinalen Imagine 2022.

Konserter

Lördag 13 april kl 15.00 i Kulturhuset Tobo
Lördag 18 maj kl 15.00 i Brukslokalen i Strömsberg
Söndag 19 maj kl 15.00 i Norrögården, Sund

Tierps Gitarrduo

Tierps gitarrduo

Arvid Elenius & Felix Norin är bägge 17 år och går i samma klass på estetlinjen i Uppsala. De blev snabbt vänner där, inte bara pga. att de bägge spelar gitarr utan man märker snart när man träffar dem att de har en viss kemi ihop.

Felix har skaffat sig gedigen kunskap i folkgitarr bl.a. som elev till Roger Tallrot och spelar folkmusik i en duo med gitarr och fiol.  

Arvid har gått på kulturskolan Tierp och spelat gitarr för Coste Apetrea och har en hårdocktrio där han skrivit och producerat ett tiotal egna låtar.

Blandad repertoar

De tar lektioner tillsammans på Kulturskolan i Tierp för Coste Apetrea där de får tid att utveckla sitt spel och hitta den musik som de bägge gillar att spela. När de spelar ihop blir det en lite annorlunda repertoar mot vad de normalt spelar. Det blir en blandning av jazz och klassiska 60-talsmusik mestadels av berömda gitarrister som Charlie Christian, Django Reinhardt, Santana och Jimi Hendrix. Allt framfört på två akustiska gitarrer.

Deras tekniska nivå och val av musik gör att de är unika för sin ålder och spås en spännande framtid.

Hampus & Ragna

Hampus och Ragna

Hampus & Ragna är en duo bestående av pianist och sångare Hampus Ljunggren samt valthornist och sångerska Ragna Norrlund.

Framför egenkomponerad musik

De skriver och framför musik som är svår att genrebestämma, men som influeras av såväl pop som jazz och klassisk musik. Duon bildades för att deltaga i musiktävlingen Imagine 2022. De tog sig ända till den internationella finalen där de vann andrapris. Deras debutskiva ”The Shapeshifter” släpptes i mars 2023, och är helt och hållet skriven, framförd och producerad av duon själva.

För Hampus och Ragna är det viktigaste med musiken att ha roligt när man spelar. Att utvecklas så mycket som möjligt som duo och som individuella musiker.

Arrangörer

Denna turné arrangeras av Tierps kommun och Östhammars kommun i samarbete med Musik i Uppland.

Mer information

Om Open Stage-projektet, se denna sida

Fler av Musik i Upplands aktiviteter för unga.
Imagine, läs mer här
ULV, Uplands Låtverkstad, läs mer här