Aktuella produktioner

Här presenteras ett antal aktuella produktioner som Linnékvintetten erbjuder arrangörer att köpa.
Produktionerna nedan är exempel på Linnékvintettens repertoarbredd och som har spelats tidigare och rönt stor uppskattning.

Information, pris och bokning kontakta:

Kajsa Enqvistproducent
Klicka för att skicka e-post
Tel: 018-17 19 28, Mobil: 070-285 33 15


BrasskorgenBarn som sitter på golvet och musikern Bengt Fagerström

Målgrupp 3-6 år

Barnen möter en hel brasskvintett med trumpeter, horn, trombon och tuba!
Dra en lapp ur korgen. Linnékvintetten har med sig en korg full med spännande musik. Barnen drar en lapp och medverkar till vad som händer härnäst. Kanske blir det en sång att vara med och sjunga i, ett instrumentalstycke eller ett vackert mässingsinstrument som barnen får lyssna och titta närmare på.

 


12 sånger om månaderna

Målgrupp 8-11 år

Sjung 12 sånger om månaderna med Linnékvintetten! Här erbjuds ett tillfälle där ni kan göra en konsert med barnen där de medverkar med sång och möjlighet att skapa egen rekvisita. 12 sånger om månaderna är en samling sånger skrivna av Klas Backman och Anna Charlotta Gunnarson.

Varje melodi och text har så som månaderna sin alldeles egen stämning. Vi åker pulka i januari, badar i juli, fryser om fingrarna i oktober och blir kanske rädda för spöken i november. Musiken finns att lyssna på på Spotify och notmaterial kan skickas ut innan.

Länk till Spotify

 


Majas alfabetssånger

Målgrupp 5-9 år

Majas alfabetssånger

Bild: Lena Andersson

Ta chansen att göra en egen kul konsert med din barngrupp, församlingens kör – eller varför inte en storkör med sångglada barn från flera församlingar! Majas alfabetssånger har under många år sjungits av barn såväl hemma som i förskola, skola och i kyrkor.

Arrangerade för brasskvintett och kör

Linnékvintetten har låtit arrangera alla sångerna för barnkör och brasskvintett, och kommer gärna till er för att göra konsert med din barnkör. Alla bokstäverna har en egen sång, och ni väljer själva hur många och vilka sånger ni vill ha med i er konsert. Allt efter vad som passar era önskemål och förutsättningar. Det ni behöver göra på hemmaplan är att öva in de sånger ni vill ha med, så att barnen kan dem.

  • Text: Lena Andersson
  • Musik: Kerstin Andeby
  • Arrangerade för brasskvintett av Anders Högstedt

Se en film om projektet här.

Läs artikeln som Uppsala Nya Tidning har skrivit om Linnékvintettens besök hos Edsskolan i Östhammar.


Som på räls

Vart är vi på väg?

Välkommen att följa med Linnékvintetten på en musikalisk frågesport genom världen! Musik från olika epoker och genrer, Alexander Skylvik ledsagar publiken genom tävlingsmomenten.

Tre frågor till Alexander Skylvik, tubaist

Berätta om konserten.
Det rör sig om en underhållande och utmanande stund med oss i Linnékvintetten. Hög igenkänningsfaktor och
ett och annat ”aha”-moment blir det.Alexander Skylvik

Hur går tävlingsmomentet till?
Vi söker tillsammans efter sex slutdestinationer, länder eller städer jorden runt, och under varje ”resa” spelas tre stycken musik på olika poängnivå. På tre poäng är musiken exempelvis mindre känd eller så är kopplingen mer långsökt. Även om inte själva kompositionen klingar bekant kanske tonspråket ger en ledtråd. Vid enpoängsnivån är tanken att det ska vara någorlunda lätt uträknat. Men vi vet alla hur det är, i TV-soffan kan en ju alla svar…
Deltagande sker medelst svarstalong och man kan tävla själv, i lag eller inte alls!

Vad kan vi förvänta oss att höra för musik?
Av förklarliga skäl kan jag inte gå ut med titlar och kompositörer, det vore ingen vidare utmaning, eller hur? Det blir musik från hela världen och alla möjliga epoker, jag kan utlova höjdarmusik och många örhängen att nynna på framöver. Det blir även solistframträdanden ur kvintettens led, kanske något av det mer ovanliga slaget.


Finlandia

Här bjuder Linnékvintetten på guldkorn ur den finska musikskatten. Två närmast självklara verk ur finsk musikhistoria – Finlandia och Valse triste av Jean Sibelius möter allt från Björneborgarnas marsch till Erna Tauros Höstvisa.


Jul med Linnékvintetten

Jul med Linnékvintetten

Linnékvintetten har en stor repertoar med julmusik endast med brass eller tillsammans med kör.

De har också fördjupat sig i sakral repertoar. Detta har resulterat i ett omfattande samarbete med kyrkokörer, framförallt kring jul. Linnékvintetten har år efter år kunnat teckna kalendern full med engagemang, från första advent till trettondagen. Julkonserterna med S:t Jacobs Kammarkör har blivit en tradition efter flera års samarbete.

Kör och brassmusik är en härlig kombination när det gäller julmusik, så hör av dig och anlita kvintetten.

Julmusik på cd

De har också samlat sin favoritmusik ur advents- och julrepertoaren i arrangemang för brasskvintett på en inspelning.

Kan köpas i Uppsala Konsert & Kongress, biljettkassa eller
Naxosdirect
GINZA

Här är en länk med en kort musiklyssning från skivinspelningen via VIMEO


Konsertproduktioner för kyrkorummetLinnékvintetten spelar i Uppsala domkyrkan

 

Flera av de nämnda produktionerna ovan passar bra i kyrkorummet. Genom åren har Linnékvintetten gjort ett flertal konserter med kantorer och organister. Och orgel och brass låter fantastiskt tillsammans!

Varför inte anlita ensemblen och göra en konsert där både orgel och brass får ljuda var för sig, men också spela ett antal stycken tillsammans?


Kom med egna idéer!

Linnékvintetten har stor erfarenhet av konserter och samarbeten och har ett unikt utbud av repertoar. Ensemblen kan spela själva, tillsammans med kör och/eller organist. För att hålla priset nere kan vi rekommendera att göra två olika konserter vid samma tillfälle, såsom en konsert på lördag kväll och sedan medverkan vid högmässa dagen efter. Ensemblen är alltid öppna för nya idéer och agerar gärna bollplank för att hitta något som passar just dig.