Till innehåll på sidan
Linnékvintetten

Aktuella produktioner

Hem / Våra ensembler / Linnékvintetten / Aktuella produktioner

Nedan presenteras ett antal aktuella produktioner som Linnékvintetten erbjuder arrangörer att köpa.

Information, pris och bokning kontakta:

Natalie Gourman Syberg, producent
Tel: 018-17 19 28
Mobil: 070-285 33 15
natalie.gourman-syberg@musikiuppland.se

Produktioner för barn

Brasskorgen

Linnékvintettens musiker spelar för barn

Målgrupp 3-6 år

Barnen möter en hel brasskvintett med trumpeter, horn, trombon och tuba!
Dra en lapp ur korgen. Linnékvintetten har med sig en korg full med spännande musik. Barnen drar en lapp och medverkar till vad som händer härnäst. Kanske blir det en sång att vara med och sjunga i, ett instrumentalstycke eller ett vackert mässingsinstrument som barnen får lyssna och titta närmare på.


12 sånger om månaderna

Illustration till 12 sånger om månaderna

Målgrupp 8-11 år

Sjung 12 sånger om månaderna med Linnékvintetten! Här erbjuds ett tillfälle där ni kan göra en konsert med barnen där de medverkar med sång och möjlighet att skapa egen rekvisita. 12 sånger om månaderna är en samling sånger skrivna av Klas Backman och Anna Charlotta Gunnarson.

Varje melodi och text har så som månaderna sin alldeles egen stämning. Vi åker pulka i januari, badar i juli, fryser om fingrarna i oktober och blir kanske rädda för spöken i november. Musiken finns att lyssna på på Spotify och notmaterial kan skickas ut innan.

Länk till Spotify


Majas alfabetssånger

Linnékvintetten har låtit arrangera alla sångerna för barnkör och brasskvintett, och kommer gärna till er för att göra konsert med din barnkör. Alla bokstäverna har en egen sång, och ni väljer själva hur många och vilka sånger ni vill ha med i er konsert. Allt efter vad som passar era önskemål och förutsättningar. Det ni behöver göra på hemmaplan är att öva in de sånger ni vill ha med, så att barnen kan dem.

Text: Lena Andersson

Musik: Kerstin Andeby

Arrangerade för brasskvintett av Anders Högstedt

Se en film om projektet här


Övriga produktioner

Som på räls | Vart är vi på väg?

Välkommen att följa med Linnékvintetten på en musikalisk frågesport genom världen! Musik från olika epoker och genrer, Alexander Skylvik ledsagar publiken genom tävlingsmomenten.

Tre frågor till Alexander Skylvik, tubaist

Alexander Skylvik

Berätta om konserten.
Det rör sig om en underhållande och utmanande stund med oss i Linnékvintetten. Hög igenkänningsfaktor och
ett och annat ”aha”-moment blir det.

Hur går tävlingsmomentet till?
Vi söker tillsammans efter sex slutdestinationer, länder eller städer jorden runt, och under varje ”resa” spelas tre stycken musik på olika poängnivå. På tre poäng är musiken exempelvis mindre känd eller så är kopplingen mer långsökt. Även om inte själva kompositionen klingar bekant kanske tonspråket ger en ledtråd. Vid enpoängsnivån är tanken att det ska vara någorlunda lätt uträknat. Men vi vet alla hur det är, i TV-soffan kan en ju alla svar…
Deltagande sker medelst svarstalong och man kan tävla själv, i lag eller inte alls!

Vad kan vi förvänta oss att höra för musik?
Av förklarliga skäl kan jag inte gå ut med titlar och kompositörer, det vore ingen vidare utmaning, eller hur? Det blir musik från hela världen och alla möjliga epoker, jag kan utlova höjdarmusik och många örhängen att nynna på framöver. Det blir även solistframträdanden ur kvintettens led, kanske något av det mer ovanliga slaget.


Finlandia

Här bjuder Linnékvintetten på guldkorn ur den finska musikskatten. Två närmast självklara verk ur finsk musikhistoria – Finlandia och Valse triste av Jean Sibelius möter allt från Björneborgarnas marsch till Erna Tauros Höstvisa.


Jul med Linnékvintetten

Linnékvintetten i vinterlandskap

Linnékvintetten har en stor repertoar med julmusik endast med brass eller tillsammans med kör. De har också fördjupat sig i sakral repertoar. Detta har resulterat i ett omfattande samarbete med kyrkokörer, framförallt kring jul. Linnékvintetten har år efter år kunnat teckna kalendern full med engagemang, från första advent till trettondagen. Julkonserterna med S:t Jacobs Kammarkör har blivit en tradition efter flera års samarbete.


Konsertproduktioner för kyrkorummet

Linnékvintetten spelar i Uppsala Domkyrka

Flera av de nämnda produktionerna ovan passar bra i kyrkorummet. Genom åren har Linnékvintetten gjort ett flertal konserter med kantorer och organister. Och orgel och brass låter fantastiskt tillsammans! Varför inte anlita ensemblen och göra en konsert där både orgel och brass får ljuda var för sig, men också spela ett antal stycken tillsammans?


Kom med egna idéer!

Linnékvintetten har stor erfarenhet av konserter och samarbeten och har ett unikt utbud av repertoar. Ensemblen kan spela själva, tillsammans med kör och/eller organist. För att hålla priset nere kan vi rekommendera att göra två olika konserter vid samma tillfälle, såsom en konsert på lördag kväll och sedan medverkan vid högmässa dagen efter. Ensemblen är alltid öppna för nya idéer och agerar gärna bollplank för att hitta något som passar just dig.