Bernstein

Linnékvintetten och Trio X spelar musik av Bernstein.

Plats: Gredelbykyrkan, Knivsta

Biljettinfo: 150 kr, säljs vid entrén. Begränsat antal biljetter med hänsyn till att hålla avstånd.

Brasskvintetten och trion spelar Bernstein tillsammansLeonard Bernstein

Två av Musik i Upplands ensembler spelar pärlor ur Leonard Bernsteins musikskatt.

Med arrangemang för brasskvintett och jazztrio får vi höra flera verk av den amerikanske kompo­sitören, dirigenten, pianisten Leonard Bernstein. Bland hans mest kända verk är musikalen West Side Story från 1957, som var en slags nytolkning av Romeo och Julia. Linnékvintetten och Trio X framför delar ur denna fantastiska och banbrytande musikal samt musik ur Bernsteins Mass. Mässan som är ett musikteaterverk, var en be­ställning av Jacqueline Kennedy och uruppfördes 1971.

Trio X

Trio X

Leonard Bernstein

Leonard Bernstein (1918-1990) amerikansk dirigent i världsklass och pianist samt tonsättare i olika genrer såsom opera, symfonisk musik, musikal och verk för storband, dessutom skrev han musik­pedagogiska böcker. Som dirigent hade han en stor utstrålning och karisma och han hade ett stort engagemang för samhällsfrågor.

Linnékvintetten

I brassensemblen spelar Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Heléne Sikdal, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba. Läs mer om Linnékvintetten här.

Trio X

I improvisationstrion spelar  Lennart Simonsson, piano, Per V. Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor. Läs mer om Trio X här.

Arrangörer

Konserten arrangeras i samarbete med Knivsta kommun och Gredelbykyrkan. För frågor angående konserten kontakta arrangören på tel. 070-927 19 93