Till innehåll på sidan
Kerstin Avemo och Rickard Söderberg
Konsert

Kerstin Avemo & Rickard Söderberg

Hem / Konserter / Kerstin Avemo & Rickard Söderberg

Kerstin Avemo & Rickard Söderberg

Söndag 18 november 18:00 | Västlands kyrka

Två firade sångare bjuder på ett opera- och musikalprogram.

Fri entré. Mer information nedan.

Kerstin Avemo, Rickard Söderberg och Johan Reis

Kerstin Avemo

Kerstin Avemo. Foto: Peter Knutson

Två firade och internationellt efterfrågade sångare och uppskattad pianist bjuder på ett program med opera- och musikalmusik. En konsertafton med energi och kärlek till de båda konstformerna!

Internationellt efterfrågad

Kerstin Avemo, firad svensk koloratursopran på de svenska och internationella operascenerna. Efter studier vid Operahögskolan i Stockholm har hon haft ett stort antal olika roller från operans fan­tastiska värld. I TV har Kerstin bland annat varit med vid Polarprisgalan 2016, och i Trettondagskonserten i SVT 2017, då tillsammans med Rickard Söderberg och som skådespelare i SVTs miniserie ”Den döende detektiven”. 2016 tilldelades hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konst­närliga insatser som operasångerska.

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg. Foto: Christian Andersson

Operastjärna och välkänd TV-profil

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har under åren gjort ett stort antal roller. Rickard är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i HBT-frågor, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folk-kära program såsom Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tid­ningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” i SVT. Under 2017 turnerade han också genom hela Sverige då Riksteatern satte upp föreställningen ”Gaytenor” i 40 orter.

Uppskattad pianist

Pianisten Johan Reis har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö. Han är en flitigt anlitad pianist och repetitör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har även arbetat inom andra genrer, med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck och Sonja Aldén.

Mer information om artisterna

Entré

Fri entré, men ge gärna ett bidrag till vår julkampanj, “En flicka är född”.

Arrangör

Tierps kommun och Tierps pastorat i samarbete med Musik i Uppland.

Mer om arrangemanget, Britta Hellström tel. 070-604 15 53.