Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Celloklassiker

Hem / Konserter / Celloklassiker

Celloklassiker

Torsdag 24 september 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarorkester

340 kr Max 50 personer i publiken

Uppsala Kammarorkester

Med säkerställd lokal och begränsat antal platser kan vi genomföra en konsert med Uppsala Kammarorkester. Konserten kommer att filmas och läggas ut i efterhand. Observera att abonnemangen ej gäller. Denna konsert kräver enskild biljett som går att köpa via Tickster och UKK.

Dirigent

Joseph Swensen, dirigent

Joseph Swensen

Joseph Swensen

Solist

Christian Poltéra, cello

Program

Grazyna Bacewicz: Konsert för stråkar
Joseph Haydn: Cellokonsert nr 1
Toru Takemitsu: Rekviem för stråkar
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr 29

Sprudlande cellokonsert

Vi är glada att i dessa omvälvande tider hälsa den amerikanske dirigenten Joseph Swensen och stjärncellisten Christian Poltéra välkomna till Uppsala.

Christian Poltéra, cello

Christian Poltéra

Haydns cellokonsert är ett tidigt verk från 1765 men som antogs vara försvunnet ända fram till 1961 då hela verket återfanns i Prags nationalmuseum. Lekfull och sprudlande musik.

Polskt och japanskt 1900-tal

Av den polska violinisten och kompositören Grazyna Bacewicz får vi höra Konsert för stråkar, från 1948, som är ett av hennes viktigaste och mest populära verk i efterkrigstiden.

Den japanske tonsättaren Toru Takemitsu dedikerade 1957 ett verk till filmkompositören Fumio Hoyasaka – Requiem för stråkorkester. Verket väckte internationell uppmärksamhet och ledde till flera uppdrag från hela världen vilket också etablerade Takemitsu som en av de ledande japanska kompositörerna under 1900-talet.

Avslutningsmusik

Som avslutning spelas en av Mozarts tidiga symfonier den tjugonionde. Det är melodisk och energifylld musik och ett härligt avslut på denna speciella konsertafton. Och kan du inte komma till konsertsalen så går det att uppleva konserten i efterhand via vår Youtube-kanal. Vi informerar när den läggs ut.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress säkerställer ditt besök. Endast 50 st platser tillåts i salen och platserna för dessa har säkra avstånd. Det finns avståndsmarkeringar på golvet där det kan bli köer. UKK har också utökat städrutinerna i alla utrymmen och är extra noga med kontaktytor.

Pausen

Huset öppnar kl 18.00 och dörrarna in till salen öppnas kl 18.30. I pausen kommer barerna att ha öppet där du kan köpa lättare förtäring. Här kan du med fördel göra en beställning i förväg då du anländer till huset. Så kom gärna i god tid.

Vid minsta symtom på förkylning/sjukdom så stanna hemma. Kontakta biljettkassan så snart du vet att du inte har möjlighet att gå på konserten och du får pengarna tillbaka.

Lämna återbud här

Uppsala Konsert & Kongress tel. 018- 727 90 00, öppettider tisdag – lördag 11-14.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.