Till innehåll på sidan
trumpet
Konsert

Linnékvintetten i Domkyrkan

Hem / Konserter / Linnékvintetten i Domkyrkan

Linnékvintetten i Domkyrkan

Tisdag 29 juni 12:30 | Uppsala domkyrka

En halvtimmes konsert i Domkyrkan 29 juni - 3 juli, 6-10 juli. Varje dag ett nytt program.

Fri entré, 50 platser

Program 29 juni

Åke Erikson: Fanfar till Uppsala stads 700-årsjubileum
Carl-Michael Bellman: Epistel 1, 2, 30
Wilhelm Peterson-Berger: När rönnen blommar
Evert Taube: Så skimrande var aldrig havet
Evert Taube: Serenad i San Remo
Bengt Fagerström: Näverlur och Hornlåt
Bengt Granstam: Fäbodpsalm från Torsång
Psalm 199 Den blomstertid nu kommer
Mats Paulson: Visa vid vindens ängar

Tornmusiken inomhus

Uppsala domkyrka

Linnékvintetten bjuder på konsert i Uppsala domkyrka under två veckor 29 juni – 3 juli, 6-10 juli, varje dag med ett nytt program

Vi fortsätter traditionen med “Tornmusik” i Uppsala Domkyrka, men gör det enbart inne i kyrkan i år.  Publikantalet inne i kyrkan kommer även att begränsas till 50 personer för att följa de riktlinjer som råder.

Datumen för årets konserter är 29 juni – 3 juli, 6-10 juli, varje dag med ett nytt program. Se respektive konsert i kalendern för information om vad som spelas dag för dag.

Sedan 1986 har Linnékvintetten förvaltat traditionen med Tornmusik, med spel från Uppsala domkyrkas torn med efterföljande konsert inne i kyrkan.

Linnékvintetten

Brassensemblen med Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Andreas Lundmark, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Anton Svanberg, tuba har en bred repertoar. Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så spelar Linnékvintetten med körer och har olika musikprojekt för barn. Ensemblen samarbetar gärna med olika artister och har ofta konserter i kyrksamanhang.
Läs mer om Linnékvintetten här.

Medeltida tradition

Musik från kyrkans torn är en medeltida tradition. Det var så kallade stadsmusikanter som vid bestämda tillfällen spelade ut över staden. Tornmusiken hade signalfunktioner, men användes även vid officiella högtidligheter, en förstärkning av kyrkomusiken eller som underhållning för stadsborna och den fick ibland ren konsertliknande karaktär. Repertoaren bestod av signaler, fanfarer, marscher, koraler och dansmusik.

Arrangörer

Tornmusiken är ett samarbete mellan Musik i Uppland, Uppsala domkyrka och Uppsala kommun.