Till innehåll på sidan
Konsert

Linnékvintetten och Andrew Canning

Hem / Konserter / Linnékvintetten och Andrew Canning

Linnékvintetten och Andrew Canning

Lördag 13 januari 18:00 | Kalmar kyrka, Bålsta

Mäktiga ljudlandskap när Musik i Upplands brassensemble möter organisten Andrew Canning

Fri entré

Brassmusik och orgel på turné i länet

Orgel och brass låter fantastiskt tillsammans! Förutom det mäktiga ljudlandskapet i kyrkorummet när alla spelar tillsammans så får vi också en konsert där både orgel och brass får ljuda var för sig. De framför musik från 15- och 1600-tal av Gesualdo, Gabrieli och Montiverdi men också musik från slutet av 1900-talet av Magle, Wammes och Pettersson.

Andrew Canning, organist

Andrew Canning

Andrew Canning är född i London 1967 och har studerat orgel för David Sanger och Christopher Bowers-Broadbent vid The Royal Academy of Music och London University där han tilldelades fem priser i orgelspel. 1984 vann han första pris vid The West of England Organ Festival Competition och 1990 tilldelades han The Worshipful Company of Musicians Silvermedalj.

Andrew har arbetat som organist i Westminster Abbey och i S:t Marylebone Parish Church i London och han var mellan 1996 och augusti 2023 biträdande domkyrkoorganist i Uppsala Domkyrka och är sedan 2001 Universitetsorganist vid Uppsala universitet. Som orgelsolist turnerar han regelbundet i Europa, Japan, Kina, Ryssland och USA. 2010, 2019 och 2023 var han jurymedlem vid Miami International Organ Competition.

Andrews senaste cd-inspelning av Olivier Messiaens La Nativité du Seigneur hyllades nyligen av MusicWeb International. ”This is the interpretation par excellence. Simply breathtaking and utterly compelling.”

Linnékvintetten

Linnékvinetten består av Alexander Lindh, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Elinor Berg, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba. Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så är också Linnékvintettens uppdrag inom länsmusiken att spela med barn, för barn, med körer och inom vårdsektorn. Ända sedan starten har ensemblen gått in för att förnya den svenska repertoaren för brasskvintett. Ensemblen har också fördjupat sig i sakral repertoar, vilket har resulterat i ett omfattande samarbete med kyrkokörer.

Arrangör

Konserten arrangeras av Håbo pastorat, Svenska Kyrkan i samarbete med Håbo kommun och Musik i Uppland.

För frågor om konserten, kontakta arrangören: Kevin Lembke, 0171-46 80 43