Till innehåll på sidan
Maxida Märak
Konsert

Maxida Märak

Hem / Konserter / Maxida Märak

Maxida Märak

Tisdag 18 september 19:00 | Ordenshuset, Skutskär

Hård rap, hookiga refränger, tunga elektroniska beats och magisk jojk!

100 kr. Förköp i biblioteket i Skutskär och av Gun Johansson tel. 070-130 33 10

Hiphop och Sápmi

Maxida Märak och DJ Jenny Sundqvist

Maxida Märak

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med besked. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterar med förut.

Hon är uppvuxen i Jokkmokk och bosatt i Stockholm. Under långa perioder av sitt liv har de båda varit hennes hemort. Hon har tagit med sig det bästa av dessa två vitt skilda världar och gör musik som berör och ibland även upprör. Hon skriver om sin egen historia, utifrån sin sida av samhället och hoppas att genom det kunna väcka tankar och förståelse för sig och sitt folk.

Mångfacetterad artist

Maxida är en mycket mångfacetterad artist och producent, skådespelare, manus-författare, krönikör och alltid aktivist, de senaste åren har varit imponerande produktiva. Hon har varit med i TV- serier och filmer, sommarpratat i P1 2015 och uppträtt i Globen bl a i Idrottsgalan. Var också under 2017 konstnärlig ledare för Östersunds fotbollsklubb, tillsammans gjorde de en hiphopföreställning med premiär på Jamtlis stora scen i november.

Mer information om konserten

  • Konserten är 45 min utan paus.
  • Mer om Maxida på hemsidan maxida.se

Arrangörer

Älvkarleby kommun och IOGT-NTO i samarbete med Musik i Uppland.

Maxida Märak i “Dansa hur jag vill”

Film från Youtube