Till innehåll på sidan
Konsert

ODE | Emilia Amper, Olle Linder och Dan Knagg

Hem / Konserter / ODE | Emilia Amper, Olle Linder och Dan Knagg

ODE | Emilia Amper, Olle Linder och Dan Knagg

Lördag 20 april 17:00 | Österbybruks herrgård

Folkmusik möter nya tongångar med influenser från bl a Sverige, Latinamerika och Mellanöstern

Biljettpris: 250 kr, säljs via www.osterbybruksherrgard.se eller Qeptas Antika. Info tel. 070-573 99 77

Nyckelharpan i fokus och smittande groove

I den här produktionen ger vi nyckelharpan lite extra fokus! Nyckelharpan spelades förmodligen i Sverige och nere på kontinenten redan på medeltiden. Till skillnad mot t ex fiolen har den ständigt stått under utveckling och vissa typer av nyckelharpan har i århundraden levt kvar bland spelmännen i Uppland. Tack vare Eric Sahlström fick nyckelharpan ett uppsving under 1960-talet. Efter nyckelharpsboomen i Sverige har instrumentet spridits utomlands. 

Prisad riksspelman

Musikgruppen ODE

Emilia Amper är en av Sveriges mest eftertraktade folkmusiker och världsmästare i nyckelharpa, prisad risksspelman och vinnare av nordiska tonsättarpriset (NPU-priset). I hennes musik möter vi både traditioner och ny utforskande av nyckelharpans möjligheter.

Folkmusiktradition och nyare tongångar

I folk- och väldsmusikensemblen ODE finns influenser både från Sverige men också från bl a Latinamerika och Mellanöstern. Folkmusiktradition och nytt och pop/visa.

På konserten kommer ODE att framföra nyskrivna låtar med fängslande sånger och smittande groove. Tre svenska folkmusikstjärnor Olle Linder, mandola/slagverk, Dan Knagg, slagverk/gitarr och Emilia Amper nyckelharpa/sång, med extraordinär kemi som personer och musiker och alltid charmig scennärvaro!

Arrangör

Konserten arrangeras av Vänföreningen Österbybruks herrgård i samarbete med Östhammar kommun och Musik i Uppland.

För frågor om konserten, kontakta arrangören: Kerstin E. Lindgren 070-817 59 88