Till innehåll på sidan
Trio X: Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas, Joakim Ekberg, trummor
Konsert

Trio X och Magnus Lindgren

Hem / Konserter / Trio X och Magnus Lindgren

Trio X och Magnus Lindgren

Tisdag 2 april 19:00 | Fridegårdsteatern, Håbo

En härlig och omväxlande jazzkonsert med Trio X egna kompositioner och låtar från Magnus senast cd.

120 kr. Förköp 100 kr hos Klackenbergs bokhandel

Flerfaldigt prisad kompositör, arrangör och solist turnerar med Trio X

Magnus Lindgren

Magnus Lindgren

Trio X gäst har prisats flerfaldigt, däribland med en Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva. Och med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.

Magnus Lindgren, kompositör, arrangör och solist på tenorsax, flöjt, och klarinett har sam­arbetat med många olika artister såsom Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson. Även internationellt erkända musiker, däribland Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks. 2017 släppte Magnus Lindgren sitt femte album ”Stockholm Un­derground”. Även om han visat många gånger att han är en briljant saxofonist så får vi på denna inspelning ett prov på att han även är en av Europas främsta jazzflöjtister!

Magnus Lindgren om tvärflöjt

”Tvärflöjten har väldigt många färger, och dimensioner, kanske fler än de flesta instrument. Från den sköra känsliga tonen till tung rytm slägga, beatbox, eller segla ovanför hela bandet i frekvenser som är närmare himlen. Herbie Manns nyfikenhet mellan alla hans olika projekt har inspirerat mig men jag började inte spela flöjt på allvar förrän jag var runt 20 år, kanske är det därför det tagit sin tid men äntligen gör jag en renodlad flöjtplatta.”  /Magnus Lindgren

Trio X

Trio X som består av Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor har i många år turnerat runt med olika gästartister på de flesta ställen i länet. Improvisationstrion vid Musik i Uppland arbetar med många olika typer av projekt, många gånger tillsammans med andra artister, bland annat håller de i den populära konsertserien Carte Blanche i Uppsala Konsert Kongress.

På denna konsert tillsammans med Magnus Lindgren bjuder de på flera egna kompositioner och låtar från Magnus senaste cd.

Magnus Lindrens “Mr Mann” från Youtube.

Arrangörer

Håbo kommun och Envisorna i samarbete med Musik i Uppland.