Till innehåll på sidan
Trio X
Konsert

Trio X och Jojje Wadenius

Hem / Konserter / Trio X och Jojje Wadenius

Trio X och Jojje Wadenius

Torsdag 8 februari 18:30 | Ärentuna bygdegård

Få en inblick i Jojje Wadenius fantastiska karriär och det mångåriga samarbetet med Trio X.

Biljettpris: 100 kr, säljs vid entrén

Fantastisk karriär och mångårigt samarbete

Här får Trio X sällskap av en respekterad och älskad musiker och många vittnar om hans stora betydelse som inspiratör och förebild. Georg Jojje Wadenius har varit professionell gitarrist, kompositör, arrangör och producent sedan 1968.

På konserten får publiken en inblick i Jojjes fantastiska karriär och ta del av Trio X och Jojjes samarbeten genom åren.

Jojje Wadenius – Fullmatad karriär i Sverige och internationellt

Jojje Wadenius

Georg Jojje Wadenius är känd bland annat för att ha spelat i de svenska grupperna Made in Sweden och Solar Plexus samt i den amerikanska gruppen Blood, Sweat & Tears, senare med husbandet i Saturday Night Live samt turnerade med Roberta Flack, Luther Vandross, Simon and Garfunkel och Steely Dan. Under 1980-talet var Jojje en av de mest anlitade gitarristerna i New York. I Sverige är han kanske mest känd för sina barnvisor – plattorna Goda’, Goda’, med texter av Barbro Lindgren och Zzoppa med texter av Kenneth Gärdestad, samt musiken till Kalles Klätterträd.

Samarbetet med Trio X

Georg Jojje Wadenius haft ett långt samarbete med gruppen Trio X. Bland annat har de gjort ett par inspelningar tillsammans skivan Psalmer samt nya arrangemang för symfoniorkester av sina barnvisor, Jojjes Klassiska Barnvisor med GöteborgsSymfonikerna och Trio X.

Trio X

Trio X består av Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor och är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer.
Läs mer om Trio X här

Arrangör

Konserten arrangeras av Storvreta Ärentuna kultur och hembygdsförening i samarbete med Uppsala kommun och Musik i Uppland.

För frågor om konserten, kontakta arrangören: Clary Hofring, 076-838 09 02